Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας

 Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας
 
Εννιά νέα είδη χρωματιστών αραχνών, δενδρόβιες ταραντούλες, ανακαλύφθηκαν στη Βραζιλία. Τέσσερις εξ αυτών ανήκουν σε ένα μυστηριώδες είδος που οι επιστήμονες πίστευαν ότι είχε εξαφανιστεί. Τα τελευταία αυτά ευρήματα μαρτυρούν ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν ακόμη πολύ λίγα για την πανίδα των τροπικών δασών του Αμαζονίου στη Βραζιλία, ένα οικοσύστημα που απειλείται σοβαρά από την ανθρώπινη παρέμβαση.
«Αρχικά πιστεύαμε ότι υπήρχαν μόλις επτά είδη στην περιοχή, ενώ τώρα γνωρίζουμε την ύπαρξη δεκαέξι» ανέφερε ο Dr Rogério Bertani, ειδικός στις ταρατούλες, από το Ινστιτούτο Butantan του Σάο Πάολο.
 Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας
Δενδρόβιες ταραντούλες υπάρχουν επίσης στην Ασία, την Αφρική, τη Νότια και Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.
Ο Dr Bertani ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις νέες ταραντούλες ανήκουν στο είδος Typhochlaena, που οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι δεν υπήρχε πια. Άλλες ανήκουν στο είδος Pachistopelma bromelicola. Αυτές ζουν σε ένα είδος φυτού που συγκρατεί νερό στη βάση των φύλλων του.
 Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας
Ένα ακόμη, το είδος Iridopelma katiae, εντοπίστηκε μέσα σε παρόμοια φυτά, σε βουνοκορφές όπου είναι σπάνια η βλάστηση με δέντρα.
Σύμφωνα με τον Dr Bertani το γεγονός ότι τα νέα αυτά είδη είναι χρωματιστά, συνιστά ακόμη ένα παράγοντα κινδύνου γι΄ αυτά καθώς καθίστανται ενδιαφέροντα για «κατοικίδια».
 Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας
http://troktiko.eu/2012/10/anakalufthhkan-ennia-nea-eidh-tarantoulas/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...