Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Εντοπίστηκε νέο malware που μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες

image275 Εντοπίστηκε νέο malware που μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες
 
Ένα νέο είδος ιού που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα θύματα του. Ο λόγος δεν είναι η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο σύστημα τους αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον υπολογιστή των θυμάτων του για να στείλει απειλητικά μηνύματα σε διάφορους αποδέκτες. Η μορφή των απειλών ποικίλλει, από απειλές για βομβιστικές επιθέσεις σε αερογραμμές, για μαζικές δολοφονίες σε εμπορικά κέντρα, ακόμα και για επικείμενη δολοφονία στο σχολείο μέλους της Ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας. Οι απειλές αυτές μάλιστα είναι αρκετά πειστικές με αποτέλεσμα οι χρήστες να κινδυνεύουν να βρεθούν στα χέρια των Αρχών χωρίς πραγματικό λόγο.
Μέχρι στιγμής τρεις χρήστες από την Ιαπωνία που είχαν μολυνθεί από τον ιό συνελήφθησαν, αφού τα ηλεκτρονικά ίχνη των μηνυμάτων οδήγησαν τις Αρχές στους προσωπικούς τους υπολογιστές. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.
Το όνομα του αρχείου που εγκαθίσταται στο σύστημα μετά την μόλυνση είναι «iesys.exe» και μέχρι στιγμής η εταιρεία Symantec έχει ανακαλύψει τουλάχιστον δυο παραλλαγές του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περισσότερες. Η εταιρεία αναφέρει οι εμφανίσεις του είναι σχετικά περιορισμένες, ενώ συνιστά να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση λογισμικού και να ενημερώνουμε συχνά το λογισμικό προστασίας του υπολογιστή μας.

http://troktiko.eu/2012/10/entopisthke-neo-malware-pou-mporei-na-sas-balei-se-mpelades/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...