Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο για τη δημιουργία της Σελήνης

 Επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο για τη δημιουργία της Σελήνης
 
Φως στη μυστήριο γύρω από τη δημιουργία της Σελήνης ρίχνουν με τα ευρήματά τους δυο ανεξάρτητες έρευνες. Και οι δυο έρευνες στηρίζουν τη θεωρία της «γιγάντιας πρόσκρουσης» και συμπεραίνουν ότι το φεγγάρι σχηματίστηκε από την ένωση των συντριμμιών ενός πλανήτη που εκτοξεύθηκαν στο διάστημα όταν αυτός συγκρούστηκε με τη Γη πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Η πρώτη έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του Ινστιτούτου SETI στην Καλιφόρνια και υποστηρίζει ότι η ισχυρή πρόσκρουση επιτάχυνε τον ρυθμό περιστροφής της Γης τόσο πολύ που μια μέρα διαρκούσε μόνο δυο με τρεις ώρες.
Αν η ημέρα όντως διαρκούσε τόσο λίγο, είναι πιθανό από την πρόσκρουση να εκτοξεύθηκαν συντρίμμια μεγατόνων στο διάστημα με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της Σελήνης.
Η δεύτερη έρευνα διεξήχθη από το Νοτιοδυτικό Ερευνητικό Κέντρο στο Κολοράντο των ΗΠΑ επίσης υποστηρίζει ότι η Σελήνη προέκυψε μετά την πρόσκρουση ενός αγνώστου πλανήτη στη Γη, όμως διαφοροποιείται από τις προηγούμενες μελέτες υπογραμμίζοντας ότι η Γη και ο άγνωστος πλανήτης είχαν το ίδιο μέγεθος.
Οι παλαιότερες μελέτες εισηγούνταν ότι ο άγνωστος πλανήτης είχε το μέγεθος του Άρη.
Σημειώνεται ότι η ίδια προσέγγιση έχει χρησιμοποιηθεί και για να εξηγήσει τη δημιουργία του Χάροντα, δορυφόρου του Πλούτωνα.
Πηγή: econews.gr
 http://troktiko.eu/2012/10/epistimones-elusan-to-mustirio-gia-th-dhmiourgia-ths-selinhs/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...