Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ισραηλινά F 16 στη Λάρισα. Άσκηση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία


Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκονται οι Πολεμικές Αεροπορίες Ελλάδας

και Ισραήλ για την έναρξη της νέας κοινής τους αεροπορικής άσκησης, η κύρια φάση της οποίας θα γίνει την άλλη εβδομάδα με κέντρο την αεροπορική βάση της Λάρισας. Για την άσκηση αναμένονται να έλθουν στην Ελλάδα 10 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Ι καθώς και .....
άλλα αεροσκάφη για υποστήριξη της αποστολής. 


Η άσκηση έχει ποικιλία σεναρίων - ενδεχομένως και φάσεις άφεσης όπλων στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Άν γίνει τελικά η φάση αυτή όπως και άλλλες φορές οι ''βόμβες'' θα είναι γεμάτες ...άμμο για να μην αποκαλύπτεται σε καμμία περίπτωση η σύστασή τους και οι δυνατότητές τους!.

Η νέα άσκηση αποτελεί ουσιαστικά την συνέχεια της περυσινής μεταστάθμευσης ελληνικών μαχητικών F-16 της 337 Μοίρας «Φάντασμα» της Λάρισας, σε βάση στην έρημο Νεγκέβ, όπου και έγιναν κοινές ασκήσεις και τακτικής.


Στις αρχές Σεπτεμβρίου στη νοτιονατολική Κρήτη πραγματοποιήθηκε άλλη μια κοινή ελληνοισραϊλινή άσκηση με ελικόπτερα του στρατού και της αεροπορίας.Ενα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν Ερευνα και Διάσωση Προσωπικού σε Συνθήκες Μάχης (CSAR) με συμμετοχή και κομάντος της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας με ελικόπτερο Super Puma.Το σκέλος με τα επιθετικά ελικόπτερα ήταν το κυριώτερο και σε αυτό συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς Αpache και από ισραηλινής Black Hawk και Αpache. Οι αποστολές που έκαναν ήταν κρούσης σε στόχους εδάφους. Επίσης να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο δυο κορβέτες του Ισραηλινού Ναυτικού πραγματοποίησαν άσκήσεις βολών στο Πεδίο Βολών «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλεγος, ενώ κατέλπευσαν και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου τα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αμυνας κ Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Γεν Γραμματέα της Κυβέρνησης κ Μπαλτάκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ 


http://www.onalert.gr
 http://www.to-gamato.com/2012/10/f-16.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...