Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Το αλκοόλ επηρεάζει τα εγκεφαλικά κύτταρα


Δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον εγκέφαλό σας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τα εγκεφαλικά κύτταρα ενός ενήλικα σε ποσοστό 40%, αναφέρουν ερευνητές από το...


πανεπιστήμιο Rutgers στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της μέτριας και της άσκοπης κατανάλωσης αλκοόλ.

Η επικεφαλής της μελέτης, βιολόγος-νευρολόφος, Megan Anderson δήλωσε: «Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει και να γίνει… άμετρη χωρίς το άτομο να το συνειδητοποιεί».

«Βραχυπρόθεσμα μπορεί να μην είναι ορατές οι αλλαγές, όμως μακροπρόθεσμα η συμπεριφορά αυτή μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στη μνήμη και τη διαδικασία μάθησης» πρόσθεσε.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (0,08% σύμφωνα με το όριο στις ΗΠΑ) σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια δεν είχε αρνητική επίδραση σε αυτά και δεν αποτελούσε εμπόδιο στη συνειρμική εκμάθηση βαχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μειώθηκε κατά 40% ο αριθμός των νευρικών κυττάρων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου των ποντικιών, συγκριτικά με αυτά που δεν τους χορηγούνταν καθόλου αλκοόλ.

Αυτή η σημαντική μείωση του αριθμού των εγκεφαλικών κυττάρων με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να έχει πολύ σημαντικές συνέπειες στον ανθρώπινο εγκέφαλο, δήλωσε η Anderson.

«Αν επηρεάζεται αυτό το τμήμα του εγκεφάλου κάθε μέρα από λίγο με τα χρόνια αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα έρθει κάποια στιγμή που δε θα μπορείτε να μάθετε κάτι καινούριο και να το αποτυπώσετε στη μνήμη σας» πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Neuroscience.
 
http://www.trelokouneli.gr/2012/10/blog-post_6283.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...