Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Zuckerberg εναντίον λογοκρισίας


Η είδηση είναι ότι ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, βρίσκεται στο Βιετνάμ με την σύντροφό του για να περάσει τις διακοπές του. Αν και οι επίσημες πηγές του Facebook υποστηρίζουν ότι δεν κρύβεται κάτι πίσω από την επιλογή του αυτή, είναι αρκετά ενδιαφέρον το ότι επέλεξε να περάσει τις διακοπές τους στο Βιετνάμ, μια χώρα όπου το Facebook αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και του μπλοκαρίσματος, από άλλες επιλογές. Μήπως τελικά το ταξίδι του αυτό είναι κάτι παραπάνω από διακοπές;Το Facebook αντιμετωπίζει ένα είδος λογοκρισίας στο Βιετνάμ. Όντας μπλοκαρισμένο στην Κίνα και με το Βιετνάμ να έχει σαφώς στενούς δεσμούς με την Κίνα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η τελευταία επηρεάζει τις πολιτικές του Βιετνάμ απέναντι στο Facebook. Παρά το γεγονός ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν είναι ακριβώς μπλοκαρισμένο στο Βιετνάμ, οι χρήστες συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Κάτι που με τη σειρά του, έχει επηρεάσει τους χρήστες του Facebook στο Βιετνάμ, και έχουν στραφεί σε άλλα τοπικά κοινωνικά δίκτυα όπως το Zing me.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Βιετνάμ είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, στον τομέα της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών και με ένα τεράστιο πληθυσμό να αρχίσει να στρέφετε στα κοινωνικά δίκτυα, κάθε κοινωνικό δίκτυο θα προσπαθήσει να εδραιώσει την παρουσία του στην «παρθένα» αυτή διαδικτυακή. Φυσικά, το Facebook έχει εντείνει τις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων με την κυβέρνηση του Βιετνάμ, έτσι ώστε ο δικτυακός τόπος να αποκτήσει μια πιο ομαλή πρόσβαση στη χώρα.

Έτσι, δεν είναι και τελείως αβάσιμο, το τελευταίο αυτό ταξίδι του Zuckerberg να έχει χαρακτηριστεί ως μέρος αυτών των προσπαθειών. Όντας εκεί αυτοπροσώπως, ο Zuckerberg θα έχει μια πολύ πιο πειστική δύναμη με την κυβέρνηση του Βιετνάμ παρά την μεσολάβηση κάποιου τρίτου. Εάν πράγματι ισχύει αυτό και αν τελικά όντως τα καταφέρει, τότε το κοινωνικό δίκτυο θα δει να προστίθενται μερικά ακόμα εκατομμύρια χρήστες.

ΠΗΓΗ: real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...