Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τριάντα πέντε οι νεκροί Κούρδοι στα τουρκικά σύνορα

Τουρκία,
Κούρδοι,
αεροπορική επιδρομή Στόχος αντάρτες του ΡΚΚ λέει το επιτελείο ενόπλων δυνάμεων
Τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών κατά Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ κοντά στα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ενώ θα διερευνηθεί η καταγγελία τοπικών αξιωματούχων ότι 35 χωρικοί έχασαν τη ζωή τους κατά το βομβαρδισμό. Το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν εντοπίσει ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ χθες βράδυ, ύστερα από προειδοποίηση ότι οι αντάρτες σχεδίαζαν επιθέσεις σε τουρκικές βάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στην νοτιοανατολική Τουρκία. Τα αεροσκάφη στόχευσαν εναντίον τους και βομβάρδισαν την περιοχή όπου δεν υπήρχε άμαχος πληθυσμός, προσθέτει στην ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα ο τοπικός κυβερνήτης Βαχντετίν Οτζκάν ανακοίνωνε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα «επεισόδιο» που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα ιρακινά σύνορα. Ο κυβερνήτης δεν ανέφερε υπό ποιες συνθήκες οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης και κούρδους τοπικούς βουλευτές, τα θύματα ήταν κούρδοι χωρικοί που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή, ίσως από στρατιωτικό λάθος.
«Έχουμε μόνο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ο Οτζκάν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, προσθέτοντας ότι έρευνα είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά στην αεροπορική επιδρομή, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.
Ενας βουλευτής της επαρχίας Σιρνάκ, ο Ερτάν Ερίς, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι 23 κούρδοι χωρικοί σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Τα τουρκικά μαχητικά ενδέχεται να βομβάρδισαν κατά λάθος, θεωρώντας ότι οι χωρικοί ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι χωρικοί της περιοχής αυτής μεταβαίνουν συχνά μέσω παράνομων διαύλων στο Ιράκ για να μεταφέρουν καύσιμα και ζάχαρη και να τα μεταπουλήσουν στην Τουρκία.
«Έχουμε περισυλλέξει 30 πτώματα, όλα είναι απανθρακωμένα. Το κράτος γνώριζε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαναν λαθρεμπόριο στην περιοχή. Το επεισόδιο αυτό είναι απαράδεκτο. Τα θύματα επλήγησαν από αέρος», δήλωσε ο Φεχμί Γιαμάν δήμαρχος της Ουλούντερε στην επαρχία Σιρνάκ.

http://troktiko.eu/2011/12/trianta-pente-oi-nekroi-kourdoi-sta-tourkika-sunora/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...