Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεία: Ξέχασαν 14χρονο μαθητή ΑμεΑ στο λεωφορείο


Ένας 14χρονος μαθητής του ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Πύργου με ειδικές ανάγκες...
παρέμεινε για περισσότερες από δύο ώρες κλεισμένος μέσα στο λεωφορείο που τον μετέφερε επειδή ο οδηγός του λεωφορείου... ξέχασε ή παρέλειψε να τον κατεβάσει στο σπίτι του!

Το παιδί σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα των περαστικών που είδαν το παιδί να περπατά στο διάδρομο του λεωφορείου και να κάνει νοήματα με χαρτομάντηλα. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη πριν τα Χριστούγεννα κατά την επιστροφή του μικρού λεωφορείου από το σχολείο του ΕΕΕΕΚ στα Βυτινέϊκα προς τα σπίτια των μαθητών.

Ο εν λόγω μαθητής έπρεπε να μεταφερθεί στο Λευκοχώρι της Γαστούνης και ήταν το τελευταίο της διαδρομής. Ο οδηγός του συμβεβλημένου με το ΚΤΕΛ λεωφορείου υποστήριξε - σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτη της Ηλείας- πως δεν πρόσεξε πως το παιδί δεν κατέβηκε στον προορισμό του και το άφησε μέσα όταν στάθμευσε το όχημα σε πάρκινγκ της Αμαλιάδας.

Εκεί έγινε και αντιληπτό, από τους περίοικους που ειδοποίησαν το ΚΤΕΛ και αυτό με τη σειρά του τον οδηγό που μετέφερε το παιδί σπίτι του. Η μητέρα του είχε αντιληφθεί την καθυστέρηση αλλά πίστεψε αρχικά πως αυτή υπήρξε γιατί κάποια εκδήλωση είχαν τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έμαθε όμως τι συμβαίνει ειδοποίησε το σχολείο.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κα Πετρόγιαννη δήλωσε στην «Πρώτη» εξοργισμένη με το περιστατικό και ενημέρωσε το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βένδρα και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηλείας κ. Δημακόπουλο, ζητώντας εξηγήσεις.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη συνοδού στο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών, όμως εκφράστηκαν παράπονα για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου οδηγού. Το θέμα καυτηρίασε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βένδρας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ φέρεται να δεσμεύτηκε στους αρμοδίους να δώσει άμεσα λύση στο θέμα.
dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...