Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το «Airdrop» :27χρονος Αυστραλός εφευρέτης Έντουαρντ Λινάκρ κέρδισε το βραβείο James Dyson.




Το «Airdrop» συλλέγει υγρασία από την ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε νερό. Δημιουργός του είναι ο 27χρονος Αυστραλός εφευρέτης Έντουαρντ Λινάκρ που με αυτό κέρδισε το βραβείο James Dyson. Το «Airdrop» είναι ένας χαμηλού κόστους και αυτόνομης ενέργειας αρδευτικός μηχανισμός ο οποίος σύμφωνα με τον δημιουργό του μπορεί να βοηθήσει στο πότισμα καλλιεργειών σε άνυδρες περιοχές ή σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία. Ο Λινάκρ τον ανέπτυξε μελετώντας το σκαθάρι της ερήμου Ναμίμπ, μιας από τις πλέον άνυδρες περιοχές του πλανήτη. Το σκαθάρι αυτό κατορθώνει να επιβιώνει σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης ξηρασίας συλλέγοντας με τη «δροσιά» των πρώτων πρωινών ωρών υγρασία από τον αέρα την οποία αποθηκεύει σε κοιλότητες που διαθέτει στον εξωσκελετό του και καταναλώνει τις επόμενες ώρες.

Με βάση την αρχή ότι ακόμη και ο πιο ξηρός αέρας διαθέτει μόρια νερού, το Airdrop συλλέγει από την ατμόσφαιρα αέρα και μειώνει τη θερμοκρασία του μέχρι να φθάσει σε επίπεδα υγροποίησης. Το σύστημα αποτελείται από ένα δίκτυο σωλήνων που τοποθετούνται στο έδαφος κάτω από μια καλλιέργεια. Ο αέρας αντλείται από τους υπόγειους σωλήνες και στη συνέχεια ψυχραίνεται ώστε να δημιουργηθεί τελικά νερό το οποίο διοχετεύεται απευθείας στις ρίζες των φυτών. Το πρωτότυπο αρδευτικό σύστημα που κέρδισε το βραβείο παράγει 11.5 ml νερού από ένα κυβικό μέτρο αέρα σε απόλυτες συνθήκες… ερήμου αλλά σύμφωνα με τον Λινάκρ μπορούν να γίνουν βελτιώσεις που θα αυξήσουν την παραγόμενη ποσότητα νερού.(perierga)
 http://www.grekofrenia.com/phpbb/viewtopic.php?f=112&t=10465

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...