1 χήνα γύρω στά
2&1/2 κιλά
1 κιλό κάστανα
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι.
Ξεφλουδίζετε τά κάστανα. Βάζετε σέ κατσαρόλα νερό νά κάψη κα’ι ρίχνετε τά φύλλα τής δάφνης. Μόλις πάρη βράση, ρίχνετε τά κάστανα νά μισοβράσουν (περίπου 25 λεπτά). Στό μεταξύ, βγάζετε τά εντόσθια τής χήνας, τήν καψαλίζετε κα’ι τήν πλένετε μέ καφτό νερό. Τήν άλατοπιπερώνετε. Τήν γεμίζετε μέ τά κάστανα, πού άλατοπιπερώνετε ελαφρά κα’ι τήν ράβετε μέ λευκό σπάγγο. Τήν τοποθετείτε σέ άβουτύρωτο ταψί κα’ι τήν ψήνετε περίπου 2&1/2 ώρες σέ μέτριο φούρνο. Πότε – πότε, προσθέτετε άπό 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό κα’ι περιβρέχετε μέ τή σάλτσα. Στό τέλος πρέπει νά είναι ροδο-ψημένη κα’ι τήν σερβίρετε σέ πιατέλα. Τή σάλτσα τήν σερβίρετε χωριστά σέ σαλτσιέρα, άφού τής αφαιρέσετε τό πολύ λίπος. Άν είναι πολλή, τήν φυλάτε κα’ι τήν χρησιμοποιείτε γιά κάτι άλλο.
http://kostasmouzakis.blogspot.com/2011/12/blog-post_5871.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...