Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απενεργοποιημένο το οξύμετρο της Τζωρτζίνας, λένε οι γιατροί


Δεν λειτουργούσε όταν η 9χρονη εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

 

Η υπόθεση της Πάτρας πρωταγωνιστεί σήμερα στην επικαιρότητα μετά την απολογία της 33χρονης μητέρας, η οποία κρίθηκε τελικά προφυλακιστέα. Όσα συνέβησαν όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα μετέφερε στο κεντρικό δελτίο του Open η Νίνα Καραμήτρου. «Όταν η Τζωρτζίνα εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο, το οξύμετρο το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το παιδί, ώστε οι γιατροί να μπορούν ακόμα και από απόσταση να παρακολουθούν τι συμβαίνει όταν πέφτει το οξυγόνο του, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και εμπεριέχονται μέσα στη δικογραφία δεν χτύπησε», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Στην συνέχεια διάβασε τη χαρακτηριστική αναφορά που γίνεται για το συγκεκριμένο θέμα στο διαβιβαστικό της αστυνομίας. «Κατά την είσοδό τους στον θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε στροφή κεφαλής στα αριστερά, περιστοματική κυάνωση και ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδιά. Ενώ τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί, δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται σε περίπτωση που το οξυγόνο και οι σφίξεις πέσουν κάτω από το καθορισμένο όρθιο».

 

 

Παράλληλα έχει διαταχθεί νέα έρευνα από την από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Η 3,5 ετών Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019 και η 6 μηνών Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή τον Μάρτιο του 2020.

H εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα για να διευλανθούν οι δύο υποθέσεις με τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών που είχαν μπει στο αρχείο. Εκτός από τα στοιχεία των φακέλων και τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών θα εξεταστεί η δυνατότητα, από ιατρικής πλευράς, της εξέτασης των οργάνων των παιδιών για να ξεκινήσει άμεσα η νέα έρευνα για τη Μαλένα και την Ίριδα.

 

 

 https://www.okmag.gr/epikairotita/roula-pispirigkou-apenergopoiimeno-to-oxymetro-tis-tzortzinas-lene-oi-giatroi/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...