Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Bayraktar τώρα και σε ρόλο χαρτογράφησης με διακριτική ικανότητα 7 εκατοστών, στόχος ποιός;

 


Από το 2018 είναι σε εξέλιξη η ανάπτυξη ενός νέου αισθητήρα που θα επιτρέψει στο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 να χαρτογραφεί μεγάλες γεωγραφικές περιοχές με ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση.

Ο αισθητήρας με το χαρακτηριστικό ατρακτίδιο που στερεώνεται κάτω από το σκάφος, αποκαλείται Rapid Mapping Pod, προωθείται από κοινού με το Bayraktar TB2 για την κάλυψη των αναγκών της τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης Χαρτών στην εναέρια χαρτογράφηση. Το Rapid Mapping Pod υποστηρίζεται πως πετυχαίνει τη δημιουργία εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης (αναφέρεται διακριτική ικανότητα 7 εκατοστών και λιγότερο), προσφέροντας ακριβείς ορθοφωτοχάρτες.

Η Γενική Διεύθυνση Χαρτών υπάγεται στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κάτι που σημαίνει ότι ο συνδυασμός Bayraktar TB2/Rapid Mapping Pod θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για στρατιωτικούς σκοπούς, όταν εισέλθει σε υπηρεσία. Οι προφανείς στόχοι που μας αφορούν είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπως και ο Έβρος, όπου ένα “γρήγορο” πέρασμα πριν γίνει αναχαίτιση, μπορεί να αποδώσει λεπτομερείς απεικονίσεις με ακριβή γεωγραφικό εντοπισμό.

 

https://www.ptisidiastima.com/bayraktar-tora-kai-se-rolo-xartografisis/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...