Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Απίστευτο θέαμα στην Καλιφόρνια: Χιλιάδες Urechis caupo ξεβράστηκαν σε παραλία


Urechis caupo

Επιστημονική ονομασία: Urechis caupo

Κατάταξη: Είδος
Υφομοταξία: Εχίουρα
Συνομοταξία: Δακτυλιοσκώληκες
Κατηγορία: Πολύχαιτοι
Οικογένεια: Urechidae

 Σοκ προκάλεσαν σε όσους τα αντίκρισαν χιλιάδες ψάρια-«πέη», που ξεβράστηκαν σε παραλία περίπου 80 χλμ. βόρεια του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Οι θαλάσσιοι αυτοί σκουληκόμορφοι οργανισμοί , που έχουν σχήμα «πέους» -Urechis caupo η επιστημονική τους ονομασία, ζουν σύμφωνα με το περιοδικό Bay Nature, κρυμμένοι κάτω από την άμμο σε τρύπες που ανοίγουν στις δυτικές ακτές της Καλιφόρνια κι ολόκληρης της βόρειας Αμερικής. 





Όπως πιστεύεται τα κύματα που προκάλεσε μια πρόσφατη καταιγίδα στην περιοχή απομάκρυναν μεγάλες ποσότητες άμμου από την παραλία αποκαλύπτοντας τα μήκους περίπου 25 εκατ. πλάσματα. Μπορούν να ζήσουν έως και 25 χρόνια και τρέφονται με πλαγκτόν, βακτήρια και άλλα σωματίδια που συλλέγουν με μια κολλώδη βλέννα.




Αποτελούν όμως τα ίδια τροφή για καρχαρίες, γλάρους και άλλα ζώα και θεωρούνται λιχουδιά στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και άλλες χώρες της Ασίας. Σύμφωνα με το Bay Nature οργανισμοί αυτοί έχουν ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν στην Καλιφόρνια στην Bodega Bay, το Pajaro Dunes, το Moss Landing και το λιμάνι του Princeton της κομητείας Σαν Ματέο.






 



Η εμφάνιση των ψαριών-«πεών» στην παραλία της Καλιφόρνια προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στα social media. 





«Τέλειωσε. Δεν ξαναπάω βόλτα στην παραλία», σχολίασε ένας χρήστης του Instagram. «Για όνομα του Θεού, μην μου ξαναδείξετε ψάρια πέη», πρόσθεσε ένας άλλος στο Twitter. Άλλοι όμως βρήκαν αφορμή για αστεία: «It’s raining men, hallelujah!», έγραψε χρήστης του Twitter.

https://www.iefimerida.gr/green/kalifornia-hiliades-psaria-pei-xebrastikan-se-paralia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...