Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η δίαιτα που «εξαφανίζει» το λίπος της κοιλιάς!

Η εγκυμοσύνη, εκτός από κάποια περιττά κιλά, σας άφησε κι ένα αντιαισθητικό σωσίβιο γύρω από την κοιλιά; Εξαφανίστε το με μια υγιεινή και ασφαλή διατροφή. Ακόμα κι αν πάντα είχατε λεπτή μέση, θα παρατηρήσετε ότι μετά την εγκυμοσύνη η διάμετρός της δεν είναι πια ίδια. Απόλυτα φυσιολογικό, μιας που συνήθως το λίπος στην κοιλιά αρχίζει να εμφανίζεται στις γυναίκες μετά τη γέννα, και πριν και μετά την εμμηνόπαυση, εξαιτίας της αλλαγής των επιπέδων των ορμονών. Ο «πόλεμος» με το λίπος γύρω από τη μέση και την κοιλιά είναι ίσως ο δυσκολότερος από όλους, γιατί η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά είναι κατάλοιπο του αρχέγονου συστήματος αυτοσυντήρησης του ανθρώπου για επιβίωση.

Έχω πράγματι λίπος στην κοιλιά;
Ο καλύτερος τρόπος να δείτε αν έχετε υπερβολικό λίπος είναι να μετρήσετε την κοιλιά σας. Τοποθετήστε μια ταινία γύρω από τη μέση σας και κάντε ακριβή μέτρηση. Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να έχουν κοιλιά μεγαλύτερη από 90 εκατοστά. Εάν έχετε περισσότερα, τότε το λίπος στην κοιλιά σας είναι πολύ και πρέπει να πάρετε μέτρα για να απαλλαγείτε από αυτό. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, επισκεφτείτε ένα διαιτολόγο, για να κάνετε μια λιπομέτρηση.
Υπάρχουν μυστικά για να μειώσουμε το λίπος γύρω από την κοιλιά;
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίαιτα για τοπικό αδυνάτισμα. Παρ’ όλα αυτά, αν χάσετε συνολικά βάρος, το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι το πρώτο που θα φύγει, γιατί είναι πιο ενεργό μεταβολικά και κινητοποιείται πιο εύκολα. Αν βάλετε και λίγη γυμναστική για συγκεκριμένα σημεία, όπως η κοιλιά, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Μια απώλεια της τάξης των τεσσάρων κιλών το μήνα αποτελεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την ιδανική για την εξασφάλιση καλής υγείας του οργανισμού. Παράλληλα, απώλεια γρηγορότερη και μεγαλύτερη είναι δυνατό να εξαντλήσει τον οργανισμό, καθώς αυξάνει τις απώλειες σε υγρά και μυϊκό ιστό, συστατικά απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των διαφόρων οργανικών συστημάτων. Συνέπεια αυτού είναι η μείωση του βασικού μεταβολισμού, δηλαδή των «καύσεων» του οργανισμού, και κατ’ επέκταση η μεγάλη δυσκολία για περαιτέρω απώλεια σωματικού βάρους.
Τα «κλειδιά» της επιτυχίας!
– Πρωινό για δυναμικό ξεκίνημα: Το πρωινό είναι απαραίτητο, καθώς αποτελεί την πρώτη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό κάθε μέρα. Θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον μία μερίδα γαλακτοκομικών και υδατανθράκων, υπό μορφή δημητριακών, ψωμιού, φρούτων και φρουτοχυμών. Η έλλειψη του πρωινού δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για τη δημιουργία πείνας και στέρησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας την πιθανότητα για βουλιμικά «τσιμπολογήματα».
– Σνακ για ενέργεια όλη μέρα: Είναι απαραίτητη η κατανάλωση μικρών ενδιάμεσων σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ των κυρίως γευμάτων, υπό μορφή φρούτων, χυμών, γιαουρτιού κ.ά. Με άλλα λόγια, απαιτούνται μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να ο οργανισμός να βρίσκεται σε μια ισορροπία και να μη διαμορφώνονται συνθήκες πείνας, οι οποίες θα εκφραστούν με ανεξέλεγκτο τρόπο στο κυρίως γεύμα, π.χ. κατά την επιστροφή από τη δουλειά μετά από μία δύσκολη ημέρα.
– Νερό για καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η κατανάλωση άφθονων υγρών, τουλάχιστον 8 – 10 ποτηριών νερού ημερησίως, καθώς επίσης και χυμών από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Περιορισμός του προσλαμβανόμενου λίπους, ιδιαιτέρως του κορεσμένου ζωικού, με προτίμηση λευκού κρέατος (ψάρια, πουλερικά) από το κόκκινο (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί). Προτιμάμε τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως και τα δημητριακά, τα όσπρια, που αποτελούν πηγές φυτικών ινών, οι οποίες αφενός είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, αφετέρου είναι εκείνες που δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού στον οργανισμό.
– Μειώστε το αλάτι. Το αλάτι, λόγω του νατρίου που περιέχει, προκαλεί κατακράτηση υγρών και επομένως πρήξιμο, κυρίως στην κοιλιά και στα πόδια. Γι’ αυτό, μειώστε το αλάτι κατά το μαγείρεμα και αντικαταστήστε το με περισσότερο λεμόνι, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά που νοστιμίζουν τα φαγητά.
– Όχι φαγητό αργά το βράδυ. Αποφύγετε ένα πλούσιο δείπνο με πολλούς υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια, πατάτες) ή λιπαρά (λουκάνικα, χοιρινό, τυριά). Προτιμήστε κάτι ελαφρύ και φροντίστε να είναι τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθείτε.







Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής
Ενδεικτικό πρόγραμμα για μαμάδες, που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν ένα δικό τους πρόγραμμα διατροφής απώλειας βάρους, καθώς μαγειρεύουν για όλη την οικογένεια.
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και ½ φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μαρμελάδα ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια)
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΝΑΚ: Γιαούρτι έως 2% λιπαρά και 1 φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια )
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ:
1η μέρα: Ψάρι (επιλογής σας) ψητό ή βραστό (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα)
2η μέρα: Σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο ή πρασόρυζο (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος, που θα αναλογεί με ½ κουτάλα ρύζι) μαγειρεμένο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα)
3η μέρα: Κοτόπουλο ή γαλοπούλα ψητή ή βραστή (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα) ή 1 πατάτα (1 μικρή) βραστή ή ψητή ή ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα)
4η μέρα: Φακές ή ρεβίθια ή φασόλια (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος) μαγειρεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα)
5η μέρα: Μακαρόνια (1,5 φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα ή περίπου 80 γρ. ωμά) 2 κ.σ. κιμά 1 κ.σ. τυρί τριμμένο 1 μικρή σαλάτα (με 1 κ. ελαιόλαδο)
6η μέρα: Κρέας άπαχο σε μορφή κιμά (2 μπιφτέκια) ή φιλέτο ή μπριζόλα (αφαιρέστε το ορατό λίπος) -120 γρ. ψημένο- Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα)
7η μέρα: Κοτόπουλο στο φούρνο (120 γρ., στραγγισμένο, χωρίς την πέτσα) 1 μέτρια πατάτα φούρνου (στραγγισμένη) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΒΡΑΔΙΝΟ:
1η μέρα:
1 τοστ (λευκό ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο) με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο) ή Ντάκος: 1 παξιμάδι (ολικής ή μη) 60 γρ. με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα και ρίγανη
2η μέρα: 1 σαλάτα με τόνο (λαχανικά εποχής, 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένη) με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
3η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%)
4η μέρα: 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα με 1 κ. ελαιόλαδο 1 αυγό βραστό Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα)
5η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%)
6η μέρα: ½ φλ. ρύζι με 1 γιαούρτι 2%
7η μέρα: 1 μέτρια πατάτα φούρνου στραγγισμένη 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο).

http://www.youweekly.gr/health/correct-diets/i-diaita-pou-exafanizei-lipos-koilia/
 http://kafedakigr.blogspot.com/2016/11/blog-post_67.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...