Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη μαγιά και το αλάτι και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο
Απαιτούμενος χρόνος: 85 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
175 ml νερό
10 γραμμάρια αλάτι
170 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
125 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρόκος χτυπημένος με μια κουταλιά νερό
4 κουταλιές του γλυκού σπόροι σουσαμιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη μαγιά ( αφού τη διαλύσουμε σε λόγο χλιαρό νερό) και το αλάτι και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστικό και μαλακό το μείγμα για περίπου δέκα λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
Πλάθουμε 2 καρβέλια και ρίχνουμε πάνω από το καθένα τον χτυπημένο κρόκο και το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
http://www.news.gr/gefseis/article/287464/aplh-syntagh-gia-na-ftiaxoyme-psomi-me-simigdali.html
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/11/blog-post_22.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...