Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Εσείς γνωρίζατε πώς φυτρώνουν τα κάσιους;

Το Κάσιους είναι ένα δέντρο της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών και κάθε καρπός του φυτρώνει κολλημένος σε ένα… φρούτο.

Θεωρούνται φυσικά αντικαταθλιπτικά και είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του σώματος.

Και μπορεί τα κάσιους να καταναλώνονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής, ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν από πού προέρχονται και πώς μεγαλώνουν οι θρεπτικοί αυτοί ξηροί καρποί.









 







Το δέντρο προέρχεται από τη Βραζιλία και οι Πορτογάλοι εξερευνητές το μετέφεραν τον 16ο αιώνα και σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα σήμερα να εντοπίζεται στη Μοζαμβίκη, στην Τανζανία, στην Κένυα και στην Ινδία. Κάθε καρπός φυτρώνει κολλημένος σε ένα… «ψεύτικο φρούτο», όπως αυτά που απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες. Το κάσιους είναι ο κύριος καρπός του δέντρου και το φρούτο είναι ένα υποπροϊόν, ωστόσο και εκείνο βρώσιμο! Μόλις ο καρπός βγει από το φρούτο, το αφήνουν στον ήλιο για να στεγνώσει. Ωστόσο, τα κάσιους εισάγονται συνήθως ωμά και στη συνέχεια ψήνονται κατόπιν και αλατίζονται, οπότε και αποκτούν την χρυσαφί απόχρωση που έχουν.


http://perierga.gr/

http://pestanea.blogspot.gr/2016/05/blog-post_766.html

http://stegitis.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...