Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Time: Ο Έλληνας που κάνει την Ευρώπη να τρέμει


Για τον Έλληνα "που κάνει την Ευρώπη να τρέμει" μιλά το Time, αναφερόμενο στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος "κρατά το μέλλον του ευρώ στα χέρια του", υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κερδίσει αρκετές ψήφους για να κυβερνήσει. Ο συντάκτης του αμερικανικού περιοδικού....





αναφέρει ότι το 37χρονο πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει υποστεί μία δραματική "πολιτική μεταμόρφωση", δηλαδή από ηγέτης μίας ριζοσπαστικής αριστερίστικης ένωσης στον κεντοαριστερό εκφραστή του αισθήματος της αντίδρασης στο μνημόνιο και στη λιτότητα.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς εγγενείς αδυναμίες του συστήματος ήταν που συνέτειναν στον να προκληθεί η κρίση. Από την άλλη πλευρά, λέει ο ίδιος, πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος με την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

"Χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να συμβούν" αναφέρει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι για να εξασφαλιστεί αυτή η συμμετοχή ο κόσμος πρέπει να πειστεί ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους και ότι θα υπάρξει κοινωνική Δικαιοσύνη.

Αναφέρει μάλιστα την ελληνική παροιμία "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" και προσθέτει ότι από εκεί - από τη ρίζα του κακού δηλαδή - θα πρέπει να αρχίσουν οι αλλαγές, συγκεκριμένα από εκείνους που διατηρούν θέσεις ευθύνης.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν αποτελεί παράδοξο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει την αποκήρυξη του Μνημονίου στοχεύοντας παράλληλα στη στήριξη των εταίρων της χώρας, ο κ. Τσίπρας λέει ότι το παράδοξο είναι να μείνουμε στο ευρώ συνεχίζοντας τη μνημονιακή πολιτική.

Σημειώνει ότι η εσωτερική υποτίμηση που έχει επιτευχθεί και αυτή που υποτίθεται ότι πρέπει να πετύχουμε είναι λάθος λύσεις.

"Πρόκειται για τη λάθος συνταγή, γιατί η Ελλάδα έχει μία παραγωγική βάση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς βασίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων τα προϊόντα προορίζονται για την εσωτερική αγορά" λέει.

"Έτσι όταν κάνεις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, αναπόφευκτα επηρεάζεται η κατανάλωση πράγμα που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο 200.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην εκτόξευση της ανεργίας" προσθέτει.

"Η δε ύφεση βαθαίνει σε σημείο που διανύει τον πέμπτο της χρόνο και η χώρα έχει χάσει 20 μονάδες από το ΑΕΠ της, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης" σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Προσθέτει ότι η πολιτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή παραμονή στο ευρώ χωρίς όμως τη λιτότητα, είναι το μόνο ρεαλιστικό που θα έχει οφέλη για όλους.

Read : http://www.trelokouneli.gr/2012/06/time.html#ixzz1wcsaWXs1


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...