Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο Παπούλιας στη Σύνοδο Κορυφής ως αρχηγός κράτους


Μετά την απόφαση των δύο αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, να μην μεταβούν στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει... ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και όχι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς τα κράτη πρέπει να μετέχουν με επικεφαλής τον πρωθυπουργό ή αρχηγό κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε σήμερα το πρωί νομική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία μία χώρα μέλος της ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Διάσκεψη Κορυφής) είτε από τον αρχηγό του κράτους, είτε από τον πρόεδρο της κυβέρνησης.

Σε παρόμοια περίπτωση είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας ο Κωστής Στεφανόπουλος όταν ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς παρέμενε στο νοσοκομείο επέλεξε, καθώς είναι γνωστό ότι είναι εργασιομανής, να συναντηθεί με στενούς του συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης και να συζητήσει μαζί τους για λίγα λεπτά ώστε να δώσει κατευθύνσεις σε ορισμένα ζητήματα.

Εντός των αυστηρών πλαισίων που έθεσαν οι θεράποντες ιατροί του συναντήθηκε στο δωμάτιό του και συνεργάστηκε για τρέχοντα θέματα με τους στενούς του συνεργάτες, κκ. Κ. Μπούρα (διευθυντή του πολιτικού του γραφείου) και κ. Π. Μπαλτάκο (γ.γ. Κυβέρνησης και υπουργικόυ συμβουλίου) και τους κκ. Π. Παναγιωτόπουλο (υπουργό Εθνικής Αμύνης) και Μ. Σαλμά (αναπληρωτή υπουργό Υγείας).

Ο πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο την Δευτέρα λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι από το Αττικόν Νοσοκομείο αλλά οι συστάσεις των ιατρών του είναι ότι πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του σε ακινησία επί μία εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε με αεροπλάνο ούτε οδικώς στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό και διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής κ. Π. Θεοδοσιάδη, το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο κ. Σαμαράς, με βάση τα όσα είπε στους δημοσιογράφους το πρωί της Κυριακής ήταν πολύ βαρύ αλλά η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά και θεωρείται επιβεβλημένο να παραμείνει κλινήρης επί μία εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοδοσιάδη, κατανόησε το ρίσκο στο οποίο θα υπέβαλλε το μάτι του στην περίπτωση που θα αποφάσιζε να ταξιδέψει, καθώς το περιστατικό απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία. Ο κ. Σαμαράς μετά την αποκατάσταση της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, παραμένει το τελευταίο 24ωρο σε μονόκλινο δωμάτιο του τρίτου ορόφου της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Γεωργία.

Με βάση τις υποδείξεις των γιατρών, ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να καταπονεί το μάτι του, δεν μπορεί να είναι επί πολλή ώρα σε όρθια θέση και ως εκ τούτου οι ελάχιστες συνεργασίες που θα έχει με τους συνεργάτες του θα γίνουν στην οικία του στην Κηφισιά. Λόγω της κατάστασης της υγείας του και τη ρητή απαγόρευση του κ. Θεοδοσιάδη να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, σε αυτήν θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
dealnews.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_7196.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...