Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Βρήκαν την αιτία της νόσου του Λου Γκέρινγκ


Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως εντόπισαν μια κοινή αιτία για όλες τις μορφές της πλαγίας μυατροφικής σκλήρυνσης – της νευρολογικής ασθένειας από την οποία πάσχει ο φημισμένος βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ...

Το εύρημά τους δίνει ελπίδες πως θα βρεθεί θεραπεία γι’ αυτή την νευροεκφυλιστική ασθένεια η οποία συχνά κοστίζει πρόωρα τη ζωή.

Οι ειδικοί προσπαθούν χρόνια τώρα να χαρτογραφήσουν τους υποκείμενους μηχανισμούς της ασθένειας (που είναι επίσης γνωστή ως νόσος του Λου Γκέρινγκ) και δεν ήταν καν σίγουροι εάν όλες οι μορφές της έχουν κοινή αιτία.

Στη νέα μελέτη, όμως, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν διαπίστωσαν πως η βάση και των τριών μορφών της είναι η δυσλειτουργία ενός συστήματος ανακύκλωσης των πρωτεϊνών, το οποίο υπάρχει στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Η επιτυχής ανακύκλωση των πρωτεϊνών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων. Όταν το σύστημα ανακύκλωσης δεν λειτουργεί σωστά, τα νευρικά κύτταρα υφίστανται σοβαρές βλάβες.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Nature», η δυσλειτουργία αυτή εντοπίστηκε και στην κληρονομούμενη μορφή της νόσου, αλλά και στην σποραδική και στη μορφή που επιτίθεται στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εύρημα αυτό παρέχει έναν συγκεκριμένο, κοινό στόχο για την εξεύρεση μιας θεραπείας για την ασθένεια.

«Το εύρημά μας ανοίγει ένα νέο πεδίο έρευνας στην αναζήτηση αποτελεσματικής θεραπείας για την πλαγία μυατροφική σκλήρυνση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τεεπού Σιντίκ, από το Τμήμα Νευρολογίας & Κλινικών Νευροεπιστημών Davee της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου.

«Μπορούμε πια να δοκιμάσουμε φάρμακα που θα ρυθμίζουν αυτό τον πρωτεϊνικό μηχανισμό ή θα τον βελτιώνουν, ούτως ώστε να επανέλθει στην φυσιολογική κατάσταση».

Η πλαγία μυατροφική σκλήρυνση προσβάλλει 350.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το περίπου 50% των πασχόντων χάνουν τη ζωή τους μέσα σε 3 χρόνια από τη διάγνωση.

Οι ασθενείς προοδευτικά χάνουν την μυϊκή δύναμή τους, έως ότου παραλύσουν και δεν μπορούν πλέον να κινηθούν, να μιλήσουν, να καταπιούν και να αναπνεύσουν, εξήγησαν οι ερευνητές.

www.healthierworld.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...