Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Φτιάξτε υγιεινά γλυκά με λίγες θερμίδες


Ακόμη και οι πιο αυστηρές δίαιτες επιτρέπουν τις… γλυκές ατασθαλίες μια στο τόσο, έτσι ώστε να μην έχουν έντονο το αίσθημα της έλλειψης του γλυκού όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να...
 χάσουν μερικά κιλά.
Τι γίνεται, όμως, τις υπόλοιπες ημέρες που θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό, χωρίς να φορτωθούμε τις εκατοντάδες θερμίδες του ή να καταστρέψουμε την υγιεινή μας διατροφή; Το φτιάχνουμε μόνοι μας! Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κάποια από τα γλυκά που προτιμώ και να τα απολαύσετε χωρίς να τρέχετε με άγχος στη ζυγαριά.
1. Κονφί μήλο

Θα χρειαστείτε (για 8 μερίδες):



10 σφιχτά ξινόμηλα (1300 γραμμ.)

¼ του φλιτζανιού ζάχαρη

¼ με ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, γεμίζοντας περίπου 8-9 μικρά μπολ. Βράστε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε για γεύση τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε. Κλείστε το καπάκι και αφήστε τα μήλα στη φωτιά μέχρι να γίνουν μαλακά, αλλά όχι πουρές. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε. Έπειτα μεταφέρετε τα μήλα σε ένα μπολ, αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο, σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο.

Θερμίδες: 98 η μία μερίδα (μισό μπολ)
2. Παγωτό μπανάνα

Θα χρειαστείτε (για περίπου 10 παγωτά):

1/3 με ½ του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Λίγο αλάτι

2 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια μπανάνα κομμένη (περίπου 2 μεγάλες μπανάνες)

Εκτέλεση

Προσθέστε τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το γάλα και το αλάτι σε μια ρηχή κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράστε σε θερμοκρασία 200 βαθμών ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό. Έπειτα απομακρύνετέ το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Βάλτε περίπου το μισό μείγμα σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα κομμάτια μπανάνας και ανακατέψτε. Έπειτα, ρίξτε το πάλι πίσω στο υπόλοιπο μείγμα και μοιράστε το σε θήκες παγωτού, προσθέστε ένα ξυλάκι και βάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες. Για να τα βγάλετε από το καλούπι όταν έρθει η ώρα, χρησιμοποιήστε λίγο νερό βρύσης.

Θερμίδες: 82 το ένα
3. Σάντουιτς μαύρης σοκολάτας

Θα χρειαστείτε (για 8 μερίδες):

¼ του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ με 0% λιπαρά

85 γραμμ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια

1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο light

8 λεπτές φέτες ψωμί για τοστ ολικής άλεσης

3 κουταλιές της σούπας τσιπς μαύρης σοκολάτας

2 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να βράσει, προσθέστε τη σοκολάτα και αφήστε για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει. Απλώστε το βούτυρο στη μία πλευρά του κάθε ψωμιού και το μείγμα σοκολάτας στην άλλη πλευρά σε 4 φέτες. Προσθέστε τα τσιπς σοκολάτας και τα αμύγδαλα στη σοκολάτα και σκεπάστε με τις υπόλοιπες φέτες, με την πλευρά με το βούτυρο από πάνω. Έπειτα τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε φωτιά 200 βαθμών για 1-2 λεπτά, αναποδογυρίστε τα, πιέστε τα με τη σπάτουλα και συνεχίστε μέχρι να πάρουν ξεροψημένο χρώμα και η σοκολάτα να λιώνει, 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό. Σερβίρετέ τα ζεστά.

Θερμίδες: 151 η μερίδα
Το μυστικό

Αν δεν θέλετε να καταναλώσετε τις έξτρα θερμίδες του βουτύρου στα σάντουιτς σοκολάτας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο λάδι, ενώ αν επιθυμείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να αναμείξετε τα αμύγδαλα με καρύδια


omorfamistika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...