• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε θεραπεία της λευχαιμίας




Τον δρόμο για τη θεραπεία μιας οξείας μορφής λευχαιμίας ανοίγει η ανακάλυψη ενός Ελληνα επιστήμονα.
Ο αιματολόγος... Γιώργος Βασιλείου και οι συνεργάτες του από το βρετανικό ινστιτούτο «Wellcome Trust Sanger» εντόπισαν τρεις ομάδες γενετικών μεταλλάξεων που προκαλούν οξεία μυελογενή λευχαιμία, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Κατά τη διάρκεια της νόσου ο μυελός των οστών αρχίζει να παράγει ανεπαρκώς ανεπτυγμένα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία αλλάζουν την ισορροπία στη σύνθεση του αίματος.

Δεδομένου ότι τα αιμοσφαίρια αυτά δεν είναι αρκετά ώριμα, δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν λιγοστά ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Για τον λόγο αυτόν η έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου είναι σημαντική, όμως τα υπάρχοντα φάρμακα δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν ριζικά.

Αναζητώντας τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η οξεία μυελογενής λευχαιμία, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πιο συνήθης μετάλλαξη παρουσιάζεται στο γονίδιο Npm1. Σε πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια είδαν ότι όταν «άναβαν» τον διακόπτη του εν λόγω γονιδίου στα αιμοσφαίρια, ενίσχυαν την ικανότητά τους να αναγεννιούνται, κάτι που αποτελεί σημάδι του καρκίνου.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο το ένα τρίτο των ποντικιών παρουσίαζε τελικά τη νόσο, κι έτσι οι ερευνητές συμπέραναν ότι στη διαδικασία εμπλέκονται και άλλες γενετικές μεταλλάξεις. Πράγματι, στην πορεία ανακάλυψαν άλλες δύο μορφές γονιδιακής μετάλλαξης που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση της ασθένειας: η μία επηρεάζει τη διαίρεση και την ανάπτυξη των κυττάρων, ενώ η άλλη τροποποιεί το κυτταρικό περιβάλλον.

«Ανακαλύψαμε τα καθοριστικά βιολογικά στάδια κατά τα οποία αρχίζει να αναπτύσσεται ο καρκίνος. Η ανακάλυψη αυτή σημαίνει ότι είμαστε πλέον σε θέση να αναζητήσουμε νέα φάρμακα για να αντιστρέψουμε τη διαδικασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελληνας επιστήμονας. «Η διάθεση νέων φαρμάκων στους ασθενείς μπορεί βέβαια να πάρει δεκαετίες, όμως αυτό που μπορεί να συμβεί νωρίτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα ήδη διαθέσιμα φάρμακα με πιο στοχευμένο τρόπο».
Πηγή : http://www.madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...