Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Google βρήκε 25.000 Android εφαρμογές με malware

Eίναι γεγονός ότι το Android φιλοξενεί περισσότερα malware από ότι η πλατφόρμα του iOS και αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ανοιχτό οικοσύστημα του.  Έτσι οι μηχανικοί της Google προσπαθούν συνεχώς να ανακαλύπτουν τρόπους να τα εντοπίζουν.
Ένα πρόσφατο άρθρο του Digital Trends περιγράφει πώς γίνεται αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google.
Σύμφωνα με την Google λοιπόν, η κάθε εφαρμογή έχει σαρωθεί για malware και άλλα exploits πριν καταλήξει στο Play Store.
Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι οι σαρώσεις δεν βοηθούν πάντα, και κάθε app που κατεβάζετε θα μπορούσε να περιέχει κάποιο malware ή άλλα άγνωστα exploits.
Για να καταπολεμηθεί αυτό, η Google δοκιμάζει κάθε εφαρμογή μέσω μιας συσκευής Android. Πραγματοποιεί δηλαδή την εγκατάσταση κανονικά από το Play Store σε ένα κανονικό περιβάλλον κάποιας συσκευής. Μετά περιμένει συλλέγοντας τις πληροφορίες που μεταδίδονται μεταξύ της συσκευής και των διακομιστών της Google.
   
Έτσι οι μηχανικοί μπορούν να δουν αν η εφαρμογή συμπεριφέρεται ύποπτα ή κάνει πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει με τις ρυθμίσεις ή τα πρωτόκολλα ασφαλείας (χωρίς άδεια).
Εάν μια εφαρμογή προσπαθεί να διακόψει την επικοινωνία μεταξύ των διακομιστών της Google και της συσκευής, οι μηχανικοί αναλύουν τα στοιχεία σύνδεσης και ανακαλύπτουν τι εγκατέστησε η εφαρμογή.
Να αναφέρουμε ότι ο παραπάνω είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιεί η Google για να προστατεύσει τους χρήστες του Android.
Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι καμία από τις διαδικασίες αυτές δεν είναι τέλεια και μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε εφαρμογές με Μalware από το Play Store.
Πηγή: SecNews.gr
http://www.trelokouneli.gr/h-google-brike-25-000-android-efarmoges-me-malware/
 http://greekto.blogspot.gr/2017/01/google-25000-android-malware.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...