Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο πολύ απλός λόγος που το καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό από το λευκό

Το καστανό ρύζι έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις μας τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν πολλοί που εξακολουθούν να μην το προτιμούν, αν και πιο υγιεινό, επειδή υποστηρίζουν ότι το λευκό ρύζι είναι πιο νόστιμο.
Το λευκό και το καστανό ρύζι προέρχονται από τον ίδιο σπόρο, αλλά υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Το λευκό ρύζι έχει υποστεί μεγαλύτερη επεξεργασία σε σχέση με το λευκό.
Όταν συλλέγεται το ρύζι, πλένεται και αφαιρείται ο φλοιός του. Αυτό είναι το καστανό ρύζι, το οποίο έχει μερικές ακόμα λεπτές στρώσεις από πίτουρο να καλύπτουν τον σπόρο ρυζιού. Για το λευκό ρύζι, ο σπόρος καθαρίζεται περαιτέρω και αφαιρείται εντελώς το πίτουρο από τον εξωτερικό φλοιό.
Το καστανό ρύζι είναι ολικής άλεσης, το οποίο σημαίνει ότι περιέχει όλες τις φυτικές ίνες που έχει το πίτουρο και το εσωτερικό που είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, ενώ στο λευκό ρύζι έχουν αφαιρεθεί οι φυτικές ίνες και το «σπέρμα», κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει πλέον τις βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά που διατηρεί το καστανό ρύζι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα φλιτζάνι βρασμένο καστανό ρύζι περιέχει 4γρ φυτικές ίνες και 5γρ πρωτεΐνη, ενώ ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λευκό ρύζι περιέχει 1γρ φυτικές ίνες και 4γρ πρωτεΐνη. Οι φυτικές ίνες δεν είναι το μόνο θετικό που έχει το καστανό ρύζι, αφού έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

 http://www.huffingtonpost.gr/2017/01/09/-ygeia-o-aplos-logos-pou-to-kastano-ruzi-einai-pio-ugieino-apo-to-leuko_n_14054944.html?utm_hp_ref=greece

http://stegitis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_4.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...