Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Αντί για μισθό, κουπόνια και κάρτες Βουλγαρίας!

Απίστευτες αυθαιρεσίες καταγγέλλουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα



Ακόμη μια ένδειξη της ζούγκλας που επικρατεί στα εργασιακά είναι οι πολλαπλές καταγγελίες που δέχεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Αντί για να καταβάλλουν μισθό στους εργαζομένους τους, ως οφείλουν, εργοδότες τους «πληρώνουν» με κουπόνια, δωροεπιταγές και προπληρωμένες κάρτες μέσω Βουλγαρίας ή Κύπρου!
Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας, που επικαλείται η εφημερίδα «Αγορά», το φαινόμενο που εμφανίστηκε στις αρχές της κρίσης, πλέον έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να «αμείβονται» με αυτό τον τρόπο.
Συχνά οι εργοδότες δίνουν στους εργαζομένους τους κουπόνια από εταιρείες τροφίμων, ένδυσης και παροχής υπηρεσιών. Τα συχνότερα «θύματα» αυτού του είδους καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων είναι οι χαμηλόμισθοι και οι μερικώς απασχολούμενοι. Μια άλλη πρακτική, είναι η αμοιβή με προπληρωμένες κάρτες που έχουν εκδοθεί από εταιρείες με έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Τις κάρτες περνούν οι εγχώριες εταιρείες στα έξοδα της επιχείρησης στην άλλη χώρα, ενώ δεν καταβάλλουν φόρους και εισφορές.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, οι παραπάνω πρακτικές είναι παράνομες αφού οι αποδοχές των εργαζομένων πρέπει να καταβάλλονται αποκλειστικά σε νόμισμα ενώ απαγορεύεται η καταβολή σε είδος, δωροεπιταγές και κουπόνια εμπορευμάτων.
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/297502/anti-gia-mistho-koyponia-kai-kartes-voylgarias.html

http://greekto.blogspot.gr/2017/01/blog-post_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...