Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Η «αποκαθήλωση» των smartphones; – Σε διαρκή πτώση οι πωλήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία η παγκόσμια αγορά συρρικνώθηκε κατά 7% το γ΄ τρίμηνο του 2018

Την χειρότερη επίδοσή τους σε επίπεδο τριμήνου από το 2015 κατέγραψαν οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως το γ΄ τρίμηνο του 2018, για τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο, υποχωρώντας κατά 7%, σύμφωνα με ανάλυση της Canalys.
Μάλιστα, οι επτά στις δέκα κορυφαίες μάρκες smartphones στον κόσμο είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται το συγκεκριμένο διάστημα. Σύμφωνα με την ανάλυση, η πτώση αυτή συνδέεται με τη συνεχιζόμενη επιμήκυνση των κύκλων αντικατάστασης των smartphones, την επιδείνωση των όρων των διεθνών συναλλαγών και τον ανταγωνισμό από μεγάλους Κινέζους κατασκευαστές. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της αγοράς smartphones το γ΄ τρίμηνο του 2018, είναι ότι μία στις δύο συσκευές που διατέθηκαν διεθνώς, είχε προέλευση την Κίνα. Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι κατασκευαστές συγκέντρωσαν αθροιστικά μερίδιο 52% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, το μεγαλύτερο μερίδιο ιστορικά.
Η πτωτική πορεία των πωλήσεων, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Canalys, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την επίδοση της κινεζικής αγοράς smartphones. Οι πωλήσεις smartphones στην πολυπληθέστερη παγκόσμια αγορά, αυτή της Κίνας, υποχώρησαν το γ΄ τρίμηνο του 2018 κατά 15,2% ετησίως, ενώ η πτώση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ήταν 2,9%, καθώς στην αγορά διατέθηκαν μόλις 100,6 εκατ. συσκευές. Στο μεταξύ, στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου η αγορά smartphones της Ινδίας κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις αυτήν των ΗΠΑ και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη για τα «έξυπνα» κινητά.

Οι επιδόσεις των κατασκευαστών

Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Samsung διατηρήθηκε στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και το γ΄ τρίμηνο του 2018, με το μερίδιο της ωστόσο να μειώνεται στο 20,4% από 22% το γ΄ τρίμηνο του 2017. Η Huawei κατέλαβε τη 2η θέση με μερίδιο 14,9%, μπροστά από την Apple η οποία με μερίδιο 13,4% πέτυχε αύξηση πωλήσεων μόλις κατά 0,4%. Οι Xiaomi με μερίδιο 9,6% και Oppo με μερίδιο 8,9% συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα με τους πιο δυνατούς κατασκευαστές παγκοσμίως κατά το γ΄ τρίμηνο.
«Η παγκόσμια αγορά smartphone αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση, ενώ η δυναμική της αλλάζει ταχύτατα τόσο σε επίπεδο κατασκευαστών, όσο και σε επίπεδο χωρών. Αυτό παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης για επιθετικούς προμηθευτές, που έχουν την ικανότητα να ανταποκρίνονται γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς», τονίζει η Canalys. H εταιρεία πάντως εξακολουθεί να αναμένει την ανάκαμψη της αγοράς το 2019, με τους κατασκευαστές να έχουν ήδη στραμμένη την προσοχή τους σε τάσεις, όπως το 5G και η τεχνητή νοημοσύνη.


 https://www.news.gr/tech/article/1424438/i-apokathilosi-ton-smartphones-se-diarki-ptosi-i-polisis.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...