Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Διαγράφηκαν από τον MSCI Greece οι Πειραιώς, Εθνική και Eurobank



H MSCI ανακοίνωσε τη διαγραφή των μετοχών της Εθνικής, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank από τον δείκτη MSCI Standard Greece. Οι μετοχές των τριών συστημικών τραπεζών υποβιβάζονται στον MSCI Small Cap και οι η εν λόγω αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται, ασφαλώς, για μια εξέλιξη που αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο «status» των τριών τραπεζών, την ώρα μάλιστα που «κυοφορούνται» σχέδια, με τελευταίο αυτό της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφορικά με τη μείωση κατά 50% των «κόκκινων» δανείων. Την έξοδο των τριών τραπεζών από τον δείκτη MSCI αναδυόμενων αγορών, είχε προβλέψει σε πρόσφατο report της η Societe General. Μάλιστα, εκτίμησε ότι ο υποβιβασμός των μετοχών, θα αποφέρει ρευστοποιήσεις στους τρεις τραπεζικούς τίτλους.

Στον MSCI Standard Greece παραμένουν, πλέον, μόνον έξι μετοχές. Πρόκειται για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil, Tιτάνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον δείκτη MSCI Small Cap αφαιρείται η μετοχή της Ελλάκτωρ.

 https://www.sofokleousin.gr/diagrafikan-apo-ton-msci-greece-oi-peiraios-ethniki-kai-eurobank

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...