Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Εξηγείται επιστημονικά γιατί το καλώδιο των ακουστικών είναι πάντα μπλεγμένο!

Οι συσκευές που έχουν ακουστικά συχνά εκνευρίζουν τους κατόχους τους γιατί αυτά μπλέκονται διαρκώς: θέλετε να σηκώσετε το τηλέφωνο, ή να ακούσετε μουσική και όταν τα βγάζετε από τη τσέπη ή τη τσάντα σας αυτά έχουν γίνει κουβάρι. Είναι έτσι σαν να έχουν… συνωμοτήσει εναντίον σας.

Περιέργως, οι κόμποι δημιουργούνται ακόμα και αν το διπλώσετε και το βάλετε προσεκτικά στην θέση τους. Εκτός βέβαια και αν τα έχετε βάλει σε ειδική πλαστική μεμβράνη -κάτι που δεν κάνει σχεδόν κανείς.

Στη μελέτη που τιτλοφορείται «Spontaneous knotting of an agitated string» από τους Dorian M. Raymer και Douglas E. Smith από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το τμήμα Φυσικής, εξετάζεται το… φαινόμενο: κατέληξαν στο ότι όταν το καλώδιο είναι μικρότερο από 46 εκατοστά πιθανότατα ποτέ να μη μπερδευτεί. Αλλά όταν είναι παραπάνω από τα 46 εκατοστά, η πιθανότητα να δημιουργηθούν κόμποι είναι μεγαλύτερη.
Η επιστημονική ομάδα, κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα έπειτα από μαθηματικές «φόρμες», τύπους και διαγράμματα, όπως το παρακάτω:




http://www.zarpanews.gr/%ce%ba%ce%b9-%cf%8c%ce%bc%cf%89%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b7%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af/

1 σχόλιο:

  1. Κοίτα με τι ασχολείται η επιστήμη! Μάλιστα, το μάθαμε κι αυτό, αλλά τα καλώδια των ακουστικών θα εξακολουθήσουν να μένουν...μπλεγμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...