Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η 25χρονη Μέγκαν Χίφορντ πέθανε από υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης

Τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης, έχασε μια νεαρή μητέρα στην Αυστραλία.
Η 25χρονη μπόντι μπίλντερ Μέγκαν Χίφορντ, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κατέληξε δυο ημέρες αργότερα.

 
 

Η Χίφορντ, μητέρα δύο παιδιών, ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα μια αυστηρή δίαιτα προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό μπόντι μπίλντινγκ το Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό έπρεπε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, τόσο μέσω συμπληρωμάτων όσο και μέσω τροφών που την περιέχουν.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε εν τέλει μετά το θάνατό της, η Χίφορντ έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο ονομάζεται διαταραχή κύκλου ουρίας (UCD), το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβολίσει την πρωτεΐνη.
Το σύνδρομο εμφανίζεται σε έναν στους 8.000 ανθρώπους, ωστόσο πολλοί από τους πάσχοντες δεν το γνωρίζουν καν. Αν κάποιος πάσχων καταναλώσει υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης τότε προκαλείται συσσώρευση αμμωνίας στο αμία και συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο που τελικά οδηγεί σε εγκεφαλικές βλάβες.








Το πιστοποιητικό θανάτου της Χίφορντ αναφέρει το UCD αλλά και την «πρόσληψη συμπληρωμάτων για μπόντι μπίλντινγκ» ως αίτια για το θάνατό της.

Η οικογένειά της αθλήτριας, τώρα ζητά να μπουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις πρωτεϊνικές σκόνες και στα συμπληρώματα διατροφής.

Η μητέρας της μιλώντας στον Independent ανέφερε ότι η Μέγκαν ήδη από τον Ιούνιο ένιωθε κάπως περίεργα και είχε ιδιαίτερη υπνηλία.


 http://www.iefimerida.gr/news/356458/25hroni-pethane-apo-ypervoliki-katanalosi-proteinis

 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...