Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Γάμος Τράπεζας Πειραιώς με την όμορφη… Πανελλήνια Τράπεζα

Την απόκτηση του “υγιούς” τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας Α.Ε. μετά από ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
Η ίδια τόνισε πως η προσφορά της διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Πανελλήνιας Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
Μετά την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 το δίκτυο της Πανελλήνιας Τράπεζας θα λειτουργεί υπό την πλήρη ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς κι όλες οι συναλλαγές των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς καμία διακοπή. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Πανελλήνια Τράπεζα προς συνεταιριστικές τράπεζες.
Τα “υγιή” τμήματα των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Πανελλήνιας Τράπεζας που αποκτώνται από την Τράπεζα Πειραιώς αφορούν στην προσδιορισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος περίμετρο και περιλαμβάνουν (στοιχεία 31 Δεκεμβρίου 2014):
  • € 645 εκ. παθητικού, εκ των οποίων € 574 εκ. καταθέσεις πελατών
  • € 372 εκ. ενεργητικού, εκ των οποίων € 280 εκ. δάνεια μετά από προβλέψεις
  • 26 καταστήματα και 163 εργαζόμενους
Η διαφορά των €273 εκ. μεταξύ της προσωρινώς αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού θα καλυφθεί πλήρως σε μετρητά από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.
Η Τράπεζα Πειραιώς τόνισε πως διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε εξαγορές και απορροφήσεις τραπεζών, έχοντας επιτυχημένα υλοποιήσει πάνω από 20 παρόμοιες συναλλαγές στη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, γεγονός που διασφαλίζει την ομαλή ενσωμάτωση του “υγιούς” τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.
Η συναλλαγή- σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς- αποτελεί ακόμα ένα κρίσιμο βήμα προς την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο οποίο η Τράπεζα Πειραιώς διαδραματίζει κύριο ρόλο, διαφυλάσσοντας τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα συνολικά του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Η UBS Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.
Με το βήμα αυτό η Τράπεζα Πειραιώς ισχυροποιείται περισσότερο σε σχέση με άλλες τράπεζες ενώ θεωρείται βέβαιον ότι λόγω των πιέσεων των εταίρων κι άλλες τράπεζες θ΄ ακολουθήσουν το δρόμο της, καθώς υπάρχουν κι έξωθεν πιέσεις για συγκεντρώσεις και συγχωνεύσεις και στον τραπεζικό τομέα.

 http://agrocosmos.com/%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...