Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Συνταγή για το πιο λαχταριστό τσουρέκι με γέμιση κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας!

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά του Πάσχα είναι φυσικά τα τσουρέκια! Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες συνταγές, σίγουρα όμως αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή!
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή και σίγουρα όλοι θα λατρέψουν τα τσουρέκια σας! Η αφράτη και μυρωδάτη ζύμη σε συνδυασμό με το κάστανο και τη λευκή σοκολάτα απογειώνει όλες τις αισθήσεις!









ΥΛΙΚΑ:
Για το τσουρέκι:
500 γρ. αλεύρι
30 γρ. μαγιά νωπή
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σε σκόνη
75 γρ. βούτυρο
120 ml γάλα πλήρες
3 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
λίγο μαχλέπι κοπανισμένο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση κάστανο:
Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κρέμα κάστανο, αλλά για να γλιτώσετε κόπο και χρόνο μπορείτε να την προμηθευτείτε έτοιμη από το σούπερ μάρκετ.
Για την επικάλυψη:
400 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ζεστάνετε ελαφρώς το γάλα και έπειτα βάλτε το σε ένα μπολ με 60 γρ ζάχαρη, τη µαγιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά. Προσθέστε αλεύρι όσο πάρει µέχρι να γίνει ζύμη. Έπειτα, σκεπάστε τη µε βαµβακερή πετσέτα και αφήστε το για 1-2 ώρες σε ζεστό µέρος, µέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μέχρι τότες, βάλτε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το τριµµένο µαχλέπι, την τριµµένη µαστίχα και το αλάτι σε µια κατσαρόλα και ανακατέψτε σε µέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο, προσθέστε το στο παραπάνω μείγμα και χτυπήστε το νέο μείγμα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ενώ παράλληλα προσθέστε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέστε το λιωµένο βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε µέχρι το ζυµάρι να γίνει ελαστικό και να γυαλίζει. Κατόπιν αφαιρέστε τον κάδο από το µίξερ, πλάστε τη ζύµη σε µπάλα και βάλτε τη σε ένα µπολ. Σκεπάστε τη µε πετσέτα και αφήστε τη για περίπου 1-2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν είναι έτοιμη, ζυµώστε τη λίγο και πλάστε τη σε σχήμα µπάλα. Ανοίξτε τη µε τον πλάστη σε µακρόστενη λωρίδα. Αλείψτε το εσωτερικό της µε αυγό. Πλάστε την κρέµα κάστανου σε λωρίδα και βάλτε την κατά µήκος της ζύµης. Τυλίξτε τη σε κύλινδρο ώστε να καλυφθεί το κάστανο. Τυλίξτε τη ζύµη σε κοτσίδα, ή σε ότι άλλο σχήμα θέλετε. Βάλτε τη σε αντικολλητικό χαρτί και σκεπάστε την πάλι µε την πετσέτα για περίπου 30΄ για να ξαναφουσκώσει, µέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Ψήστε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 5΄ και κατόπιν χαµηλώστε τη θερµοκρασία στους 160 °C και ψήστε για άλλα 25΄.
Όσο περιμένετε ετοιµάστε την επικάλυψη. Λιώστε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και σε διαφορετικό την κουβερτούρα.
Όταν το τσουρέκι σας είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει και έπειτα περιχύστε πρώτα με το γλάσο της λευκής σοκολάτας, μετά με τη σκούρα και το τσουρέκι σας είναι έτοιμο! Θα το λατρέψουν όλοι!

Πηγή: http://www.mothersblog.gr/fae-paidi-moy/item/25792-syntagi-gia-to-pio-laxtaristo-tsoureki-me-gemisi-kastano-kai-epikalypsi-lefkis-sokolatas#ixzz3WsoYdrxt

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...