Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Gazprom: Συνεχίζει τις τρελές απαιτήσεις της προς την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία πρέπει να... καταβάλει τα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν στην έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου η οποία είχε γίνει στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η μείωση αυτή προβλεπόταν στην συμφωνία του Χαρκόβου, που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2010 και βάσει της οποία παρατάθηκε η ενοικίαση των βάσεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία.

Εφόσον η συμφωνία αυτή ακυρώθηκε αυτή την εβδομάδα, υποστήριξε ο Μίλερ στη διάρκεια συνέντευξης στα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα, η Ουκρανία πρέπει να καταβάλει το ποσό.

«Η Ρωσία πλήρωνε για να διατηρήσει τον στόλο της στην Ουκρανία για να παραταθεί η συμφωνία, οπότε μπορούμε να πούμε ότι η Ρωσία πλήρωνε προκαταβολικά. Αυτά τα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια είναι λοιπόν ένα χρέος το οποίο η Ουκρανία οφείλει στη Ρωσία», εκτίμησε ο Μίλερ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την ακύρωση της συμφωνίας του Χαρκόβου, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί πλέον να ισχύει αφού η Κριμαία είναι πια ρωσική.

Η Ουκρανία πρέπει να πληρώνει πλέον 485 δολάρια για κάθε 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και η Gazprom ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει άμεσα τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν στις πρόσφατες παραδόσεις αερίου στο Κίεβο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/04/gazprom_5.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...