Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τι σημαίνει το λίπος στην κοιλιά

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, ακόμα και εκείνοι που είναι αδύνατοι ή καλά γυμνασμένοι. Αυτό είναι άλλωστε φυσιολογικό. Ωστόσο το υπερβολικό λίπος επηρεάζει αρνητικά πολλές πτυχές της υγείας ενός ατόμου...


Ένα μέρος του λίπους βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Το υπόλοιπο βρίσκεται πιο βαθιά και περιβάλλει ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, τα πνευμόνια και το συκώτι. Τα προβλήματα στην υγεία μας ξεκινούν όταν αυτό το λίπος αυξηθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Σε φυσιολογικές, μικρές, ποσότητες παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα για τα όργανα. Σε αντίθετη περίπτωση γίνεται αιτία για υψηλή πίεση, διαβήτη-2, καρδιακές ασθένειες, ακόμα και για κάποιους τύπου καρκίνου όπως καρκίνος τους στήθους.

«Το λίπος δεν παραμένει αδρανές μέσα στον οργανισμό, αλλά δημιουργεί διάφορες βλαβερές για το σύστημά μας ουσίες», υποστηρίζει η δρ Kristen Hairston, βοηθός καθηγητή ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού στην ιατρική σχολή του Wake Forest.

Όταν ένας άνθρωπος είναι παχύσαρκος, οι φυσικές «αποθήκες» λίπους που έχει γεμίζουν τόσο πολύ, ώστε το λίπος αποθηκεύεται στα όργανα και γύρω από την καρδιά.

Η πιο ακριβής μέθοδος μέτρησης του λίπους στον οργανισμό σας είναι με αξονική τομογραφία, αλλά υπάρχει και ένας πολύ πιο απλός τρόπος. Μετρήστε την περιφέρεια της μέσης σας με μία μεζούρα. Περάστε τη από το ύψος του αφαλού σας και βεβαιωθείτε ότι είναι παράλληλη με το έδαφος.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι η περιφέρεια των αντρών πρέπει να είναι το πολύ 1 μέτρο και των γυναικών το πολύ 90 εκατοστά.

Όσο αδύνατοι και αν είστε, έχετε κάποια ποσότητα λίπους που βρίσκεται βαθιά στα όργανα. Το πόσο πολύ έχετε εξαρτάται από τα γονίδιά σας και τον τρόπο ζωής σας (καθιστικός, δραστήριος κλπ).

Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που προσέχουν την δίαιτά τους, αλλά δεν γυμνάζονται, αποθηκεύουν περισσότερο λίπος στα όργανα.

onmed.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3505.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...