Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το τετρασέλιδο υπόμνημα του Γ. Παπανδρέου

 Το τετρασέλιδο υπόμνημα του Γ. Παπανδρέου
 
Στο τετρασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»,ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει αναφορές σε κανένα όνομα, παρά μόνο στη μητέρα του, την οποία, όπως αναφέρει, ορισμένοι προσπάθησαν να εμπλέξουν και προειδοποιεί ότι σύντομα η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο. Υπογραμμίζει ότι δεν ενημερώθηκε ούτε το ζήτησε για το περιεχόμενο της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ δηλώνει ότι ούτε ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:
«Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου, Μαργαρίτα Παπανδρέου, για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».
Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει πιο κάτω:
«Η κρίση και η ένταση της κρίσης που αντιμετωπίσαμε, αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, μας επέβαλε να αντιμετωπίσουμε άμεσα ως κυβέρνηση, πληθώρα ζητημάτων που λίμναζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, και να κινηθούμε σε πολλά μέτωπα ταυτοχρόνως, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, καθώς μία ήταν η προτεραιότητα: Η πάση θυσία αποφυγή μιας μοιραίας και καταστροφικής, για τους πολίτες και το κράτος, χρεοκοπίας και η παράλληλη, άμεση δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων για την οριστική υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Στο υπόμνημα του, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται επίσης να μην είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της «λίστας Λαγκάρντ» λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Μπορεί κανείς σήμερα να είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ; Προφανώς όχι. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης, παρά την εκτεταμένη συζήτηση που έχει γίνει γι’ αυτή».
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει εκ νέου για κατάθεση τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αντιπαραβολή που έγινε του κειμένου με τη «λίστα Λαγκάρντ», που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος στο περιοδικό του «HOT DOC», με το στικάκι που έστειλε στην Επιτροπή, διαπιστώθηκε ότι αναφερόταν μόνο η εταιρεία Έλληνα επιχειρηματία αλλά είχε παραληφθεί το όνομα του.
Αύριο το πρωί στην Προανακριτική θα καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και το απόγευμα η συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα.
Παράλληλα, η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής τάχθηκε κατά του αιτήματος της αντιπολίτευσης για κατά αντιπαράσταση εξέταση Ευάγγελου Βενιζέλου και Ιωάννη Διώτη, ενώ στην ψηφοφορία που έγινε επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και απορρίφθηκε, να καταθέσει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του κόμματος Σταύρος Κοντονής ψήφισε λευκό.
http://troktiko.eu/2013/04/to-tetraselido-upomnhma-tou-g-papandreou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...