Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η Ferrari εισέρχεται σε νέα μονοπάτια…



Η έλευση κάθε νέας Ferrari στην αγορά, αποτελεί είδηση πρώτου μεγέθους για τον χώρο του αυτοκινήτου. Με την FF όμως, η ιταλική εταιρία γράφει ιστορία. Το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη τον ερχόμενο Μάρτιο, εισάγει την Ferrari σε νέα μονοπάτια τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανολογικά…
Ο αντικαταστάτης της 612 Scaglietti, του κορυφαίου μοντέλου στη γκάμα της Ferrari, αποτελεί το μοντέλο με το οποίο η ιταλική εταιρία εισέρχεται στην κατηγορία των αυτοκινήτων Shooting Break, μία σχεδιαστική κατεύθυνση που έχουν ήδη ακολουθήσει κατασκευαστές όπως η Porsche, Aston Martin κ.α.

Πίσω από την ομολογουμένως ιδιάζουσα αισθητική του αμαξώματος, υποτίθεται πως εξυπηρετείται η πρακτικότητα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα 4θέσιο μοντέλο 4,9 μέτρων, με χώρο αποσκευών του οποίου το νούμερο -στις Ferrari- συνήθως παραπέμπει σε ιπποδύναμη. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ λοιπόν, κυμαίνεται από 450 έως 800 λίτρα.

Οι καινοτομίες όμως για τη Ferrari FF δεν σταματούν εδώ. Αυτή, είναι η πρώτη Ferrari με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης. Μάλιστα, οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως έχουν επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση βάρους, καθώς το σύστημα τετρακίνησης που έχουν εξελίξει, είναι κατά 50% ελαφρύτερο σε σχέση με τα συμβατικά. Μάλιστα αυτό, εξασφαλίζει σχεδόν ιδανική κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες (47/53).

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της FF, προσθέστε τις αυτορυθμιζόμενες αναρτήσεις και τους κεραμικούς δίσκους, ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα του ιταλικού supercar. Ή σχεδόν πλήρη, καθώς αυτό που ακολουθεί, είναι η περιγραφή του κινητήρα που αποτελεί την καρδιά κάθε μοντέλου επιδόσεων.

Ο νέος κινητήρας V12 6.2 λίτρων, διαθέτει άμεσο ψεκασμό και αποδίδει 660 ίππους στις 8.000 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα, με τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7’’ και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 335 χ.α.ώ.

Η Ferrari FF υπόσχεται να σας ικανοποιήσει ακόμη κι αν έχετε περιβαλλοντικές ευαισθησίες, πράγμα κάπως σπάνιο για κατόχους αυτοκινήτων με τέτοιες προδιαγραφές. Κι όμως, παρά τον θηριώδη κινητήρα της, οι εκπομπές CO2 είναι 360 γρ/χλμ., τιμή που σε απόλυτες τιμές είναι υψηλή, αλλά σκεφτείτε πως από την 612 Scaglietti των 540 ίππων, εκλύονταν στην ατμόσφαιρα 470 γρ/χλμ.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...