Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πλημμύρισε ο κάμπος του Οροπεδίου στην Κρήτη



Πλημμύρες χωρίς βροχή σημειώθηκαν χθες στο Λασίθι, προκαλώντας την έκπληξη κατοίκων, αλλά και εκπροσώπων του δήμου... Τα φαινόμενα παρατηρήθηκαν ειδικότερα στις περιοχές των οικισμών Τζερμιάδο και Μαρμακέτο χθες το μεσημέρι, με σύννεφα να καλύπτουν τον κάμπο του Οροπεδίου, αλλά χωρίς βροχή.

Συγκεκριμένα, ο χείμαρρος που οδηγεί από την ανατολική πλευρά του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου, τα όμβρια νερά προς τον Χώνο, υπερχείλισε μετά τη Μονή Κρoυσταλένιας, με αποτέλεσμα οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στους οικισμούς να πλημμυρίσουν.

Το φαινόμενο αυτό έχει να παρατηρηθεί στην περιοχή για περισσότερα από δέκα χρόνια, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις που γίνονται από ειδικούς του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, οφείλεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν χθες το πρωί στο Οροπέδιο Καθαρού και στον ανατολικό ορεινό όγκο του Δίκτη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, κατά τη διάρκεια των πλημμυρών, η θερμοκρασία στο Λασίθι ήταν 14 βαθμοί Κελσίου, ενώ η πρόβλεψη του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει από τον μετεωρολογικό σταθμό του δήμου, έκανε λόγο απλώς για ασθενείς βροχοπτώσεις. 

Πηγή:patris 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_9364.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...