Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Novartis: €50 εκατ. στους 10 πολιτικούς, λένε οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες

Μίζες που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ για οκτώ πρώην υπουργούς και δύο πρώην πρωθυπουργούς, περιγράφουν στις καταθέσεις τους για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες:

- Τα 10 πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί) σύμφωνα με τους μάρτυρες πήραν σχεδόν 45-50 εκατομμύρια ευρώ.
- Συνολικά 30 πολιτικά και μη πρόσωπα (υπουργοί, πρωθυπουργοί, 4-5 γενικοί γραμματείς, μέλη επιτροπών, διοικητές δημοσίων οργανισμών, σύμβουλοι πολιτικών προσώπων κλπ) φέρονται να πήραν περί τα 60 εκατομμύρια σε μίζες.
- "Το μεγάλο πάρτι", κατά την έκφραση μάρτυρα, "έγινε προ των μνημονίων". Έτσι η μερίδα του λέοντος φέρεται να διατέθηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός προστατευόμενου μάρτυρα, για την αγορά των περίφημων εμβολίων γρίπης. Εκεί φέρεται να διατέθηκε για μίζες ποσό 40 εκατομμυρίων σε τρία πολιτικά πρόσωπα (δεν αφορά δηλαδή μόνο υπουργό).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι μάρτυρες έδωσαν και συμπληρωματικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η γνώση των πληροφοριών που έθεσαν στις αρχές και τα οποία βέβαια θα εμπλουτιστούν και θα διασταυρωθούν στη συνέχεια από την έρευνα των εισαγγελιών διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς, Στ. Μανώλη και Χρ. Ντζούρα.
Διπλάσια Δαπάνη 
Η έρευνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατέδειξε ένα τεράστιο πάρτι στο χώρο της υγείας και κυρίως στο χώρο του φαρμάκου. Από αυτή φαίνεται πως από το 2000 μέχρι το 2015 από όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες έχει προκληθεί ζημία στο δημόσιο που ξεπερνά τα 23 δισ. ευρώ. Όσον αφορά τους χειρισμούς της Novartis η ζημιά το ίδιο χρονικό διάστημα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ.

Η ζημία προκύπτει από το γεγονός ότι για λόγους διαφθοράς ή αμέλειας από το 2000 και μετά η Ελλάδα δαπανούσε σε φαρμακευτική δαπάνη το διπλάσιο από τον μέσο όρο της ΕΕ.
Πώς γινόταν
Το όλο σκηνικό γινόταν μέσω:
- Της τιμολόγησης των φαρμάκων της Novartis. 
- Την έγκριση των δικών της φαρμάκων για να μπουν στην αγορά και στα ασφαλιστικά ταμεία σε αντίθεση με τα φάρμακα άλλων εταιρειών που καθυστερούσαν να εγκριθούν.
- Την ταχύτερη αποζημίωση της Novartis από τα ασφαλιστικά Ταμεία, από ό,τι οι άλλες εταιρείες για τα δικά τους φάρμακα.
Τα φάρμακα τα οποία δίδονταν με αυξημένες τιμές, αφορούσαν κυρίως τους τομείς της ογκολογίας και της οφθαλμολογίας.

Η δήλωση της Novartis 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Novartis σχετικά με το θέμα αναφέρει: "Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές".

 http://www.capital.gr/epikairotita/3271490/upothesi-novartis-50-ekat-stous-10-politikous-lene-oi-3-prostateuomenoi-martures

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...