Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Έρχονται νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

Περίπου 363.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2017, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 9,7% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2017 και κατά 2,8% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

«Η πιθανότητα να λάβετε πλαστό τραπεζογραμμάτιο είναι πολύ μικρή. Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία, ο οποίος, μετά την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων ευρώ, αυξάνεται σταθερά, με ρυθμό ταχύτερο από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ», σημειώνει η ΕΚΤ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το 2017, για παράδειγμα, ο αριθμός και η αξία των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 5,9% και 4,0%, αντίστοιχα.
Σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια ευρώ με συνολική αξία που υπερβαίνει το 1,1 τρισεκατομμύριο.


Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017:
– Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δυο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί σε περίπου 85% των πλαστών τραπεζογραμματίων.



– Η πλειονότητα των πλαστών τραπεζογραμματίων (97,8%) εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 1,7% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 0,5% εντοπίστηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου.
Καθήκον του Ευρωσυστήματος – δηλαδή της ΕΚΤ και των 19 εθνικών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης – είναι να διαφυλάσσει την ακεραιότητα των τραπεζογραμματίων ευρώ και να εξακολουθεί να βελτιώνει τις τεχνικές παραγωγής τραπεζογραμματίων, αναφέρει η ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της δεύτερης σειράς – της σειράς «Ευρώπη» – είναι ακόμη πιο ασφαλή και συμβάλλουν στη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού στο νόμισμα».
Το πρώτο εξάμηνο του 2019 το Ευρωσύστημα σχεδιάζει να θέσει σε κυκλοφορία ταυτόχρονα τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και των 200 ευρώ, τις δυο τελευταίες ονομαστικές αξίες της σειράς «Ευρώπη». Το Ευρωσύστημα θα διοργανώσει ενημερωτική εκστρατεία για το κοινό και τους φορείς που κατ» επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά σχετικά με την εισαγωγή των νέων αυτών τραπεζογραμματίων, τα οποία θα έχουν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.


https://www.trelokouneli.gr/erchontai-nea-chartonomismata-ton-100-kai-200-euro/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...