Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Μηδένισε την εξάρτησή της απο τον ELA η Παγκρήτια Τράπεζα

Τον μηδενισμό της εξάρτησης από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) της ΕΚΤ πέτυχε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, χάρη στην αύξηση των καταθέσεων και στην ανοδική πορεία των λοιπών λειτουργικών εσόδων.

Το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κρητικής τράπεζας, είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές εισροές μετρητών στα ταμεία των τραπεζών, ενώ στην περίπτωση της Παγκρήτιας ιδιαίτερα βοήθησε προς την ίδια κατεύθυνση η μεγάλη άνοδος του τουρισμού στην Κρήτη.

Από 131 εκατ. ευρώ, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν η εξάρτηση της τράπεζας από τον ELA τον Μάρτιο του 2017, σημειώθηκε μείωση στα 53 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου, προτού μηδενιστεί στις 31 Αυγούστου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το τελευταίο τρίμηνο, η τράπεζα παρουσίασε καθαρό θετικό αποτέλεσμα στις καταθέσεις, ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, όπως τονίζεται τέλος, μετά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο, την κεφαλαιακή της ενίσχυση, τη στελεχιακή και διοικητική της ενδυνάμωση, συνεχίζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που προβλέπει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την πλήρη εξυγίανση του δανειακού της χαρτοφυλακίου και τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών.


http://www.timelink.gr/arthro/oikonomia/mhdenise-thn-ejarthsh-ths-apo-ton-ela-h-pagkrhtia-trapeza

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...