Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

H Βαρντάρσκα Μπανόβινα.... γνωστή ως σημερινή ΠΓΔΜ !

H Βαρντάρσκα Μπανόβινα, είναι το όνομα που ήταν επισήμως γνωστή η σημερινή ΠΓΔΜ καθώς και περιοχές της vότιας Σερβίας κατά την περίοδο 1929 – 1941.

National Geographic maps/Balkans 1915 - 2006: FYROM, HOW A LIE BECOME TRUE

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τον Απρίλιο του 1993 όταν ο ΟΗΕ αποφάσισε για την ονομασία των Σκοπίων.

Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση
(σας παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου) έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom.
Φυσικά οι γείτονες μας σλάβοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ επίσημα αυτό το όνομα και από τότε χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία Macedonia – Μακεδονία για την ονομασία του κρατιδίου τους.

Από τότε μέχρι και σήμερα πάρα πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία όπου μέσα σε αυτές ήταν η Αμερική αλλά και η Ρωσία που έσπευσε από τις πρώτες χώρες να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος . Παραθέτουμε πως η Ρωσία πριν λίγα χρόνια απέσυρε την αναγνώρισή της και δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων με την ονομασία που θα βρουν κοινά αποδεκτή Ελλάδα και Σκόπια. 

Παράλληλα μέσα σε αυτές τις χώρες που αναγνώρισαν το ψευδοκράτος των Σλάβων ως Μακεδονία ήταν και κάποιες Αφρικανικές χώρες που ακόμα οι άνθρωποι εκεί τρώνε φύλλα από τα δέντρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία ή κάποιες Σκανδιναβικές χώρες που οι άνθρωποι τους εκεί κλαίνε χωρίς λόγο, λόγο της κατάθλιψης που μαστίζει αυτές τις χώρες.
 
Το Κρατίδιο των Σκοπίων να το αναγράφουν η να το προφέρουν ως σύνθετη λέξη Vardarska-Skopia όταν το χρησιμοποιούν σε λατινικούς χαρακτήρες ή στα Ελληνικά να το αναγράφουν η να το προφέρουν Βαρντάρσκα –Σκόπια.
 
 




 
 
 
 
 Θυμίζουμε πως τα Σκόπια, ως γεωγραφική περιοχή ονομάζονται Βαρντάσκα, στην τοπική γλώσσα. Είναι προσδιορισμός γεωγραφικός, από την εποχή της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο. Σας παραθέτουμε και φωτογραφίες που το στηρίζουν. Συνεπώς δεν είναι καθόλου παράλογο να θεωρήσουμε πως αυτή η ονομασία πρέπει να χρησιμοποιηθεί και στις τωρινές διαπραγματεύσεις.


http://artfmradio-tv-cy.blogspot.gr/2016/07/vardarska.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...