Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ryanair αλλάζει πολιτική για τις χειραποσκευές

Νέες μειωμένες χρεώσεις αποσκευών (και αυξημένο όριο μεγέθους) ενόψει του προγράμματος «Always Getting Better» ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Ryanair.
Σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπός της νέας πολιτικής είναι η παρότρυνση περισσότερων επιβατών να παραδίδουν την αποσκευή τους για μεταφορά στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών με 2 χειραποσκευές στην καμπίνα.

Καθώς μεγάλος αριθμός επιβατών επωφελείται από τη βελτιωμένη πολιτική της Ryanair, η οποία επιτρέπει 2 δωρεάν χειραποσκευές, και με την πληρότητα να αγγίζει το 97% τον Αύγουστο, δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα λόγω του αυξημένου αριθμού χειραποσκευών, προκαλώντας καθυστερήσεις επιβίβασης/πτήσεων.
Σε προσπάθεια παρότρυνσης των επιβατών να παραδίδουν την αποσκευή τους για μεταφορά στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, η Ryanair ανακοινώνει τις παρακάτω αλλαγές στην πολιτική χειραποσκευών στις πτήσεις της οι οποίες θα ισχύουν από 1 Νοεμβρίου:
• Το όριο αποσκευών θα αυξηθεί από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές
• Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών θα μειωθεί από 35€ σε 25€
• Μόνο οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους*
• Οι υπόλοιποι επιβάτες (χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης) θα μπορούν να μεταφέρουν τη μικρότερη χειραποσκευή τους (τσάντα χειρός) στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη και να τοποθετείται (χωρίς χρέωση) στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους.
Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:
«Οι νέες αλλαγές στην πολιτική αποσκευών θα κοστίσει στη Ryanair πάνω από 50 εκατ. ευρώ ετησίως λόγω των μειωμένων τιμών αποσκευών. Πιστεύουμε όμως ότι προσφέροντας αυξημένο όριο αποσκευών και χαμηλότερες τιμές θα ενθαρρύνουμε περισσότερους επιβάτες μας να παραδίδουν την αποσκευή τους, μειώνοντας το μεγάλο αριθμό επιβατών που μεταφέρουν 2 χειραποσκευές στην καμπίνα, ο οποίος προκαλεί καθυστερήσεις πτήσεων.
Ευελπιστούμε ότι περιορίζοντας τους επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης να μεταφέρουν μία μικρή χειραποσκευή (η μεγαλύτερη χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης χωρίς χρέωση), η επιβίβαση θα επιταχυνθεί και θα τερματίσει τις καθυστερήσεις πτήσεων λόγω περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα του αεροσκάφους σε πτήσεις που πρέπει να μεταφέρουνε πάνω από 360 (182 επιβάτες x 2) χειραποσκευές.
Οι μειωμένες χρεώσεις αποσκευών και το αυξημένο όριο μεγέθους αποσκευών θα ισχύει για όλες τις κρατήσεις για ταξίδια από 1 Νοεμβρίου, ενώ πιστεύουμε ότι οι επιβάτες μας θα επωφεληθούν από τη νέα απλοποιημένη πολιτική αποσκευών».
*Η προτεραιότητα επιβίβασης κοστίζει 5€ για αγορά κατά τη διάρκεια της κράτησης της πτήσης ή 6€ για αγορά μετέπειτα της κράτησης και είναι διαθέσιμη μέχρι και μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις

Ε1. Ποια είναι η νέα πολιτική αποσκευών της Ryanair;
Α. Από το Νοέμβριο, θα μειώσουμε το κόστος των παραδοτέων αποσκευών από 35€ σε 25€ και θα αυξήσουμε το όριο μεγέθους από 15 κιλά σε 20 κιλά.
• Το όριο αποσκευών θα αυξηθεί από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές
• Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών θα μειωθεί από 35€ σε 25€
• Μόνο επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους
• Οι υπόλοιποι επιβάτες (χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης) θα μπορούν να μεταφέρουν τη μικρότερη χειραποσκευή τους (τσάντα χειρός) στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη και να τοποθετείται (χωρίς χρέωση) στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους.
Ε2. Για ποιο λόγο πραγματοποιείται αυτή η αλλαγή από την Ryanair;
Α. Για να μειωθεί ο αριθμός των πτήσεων με καθυστερήση λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών με 2 χειραποσκευές.
Ε3. Θα μπορούν οι επιβάτες να μεταφέρουν 2 χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους;
Α. Ναι, οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης θα μπορούν να μεταφέρουν 2 χειραποσκευές, 1 μεγαλύτερη (55cm x 40cm x 20cm) και μία μικρότερη (35cm x 20cm x 20cm) στην καμπίνα.
Β. Όχι, οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης θα πρέπει να παραδίδουν την μεγαλύτερη χειραποσκευή στην πύλη επιβίβασης (χωρίς χρέωση), και θα μπορούν να μεταφέρουν την μικροτέρη χειραποσκευή τους στην καμπίνα.
Ε4. Πώς θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αλλαγή;
Α. Θα υπάρχουν 2 σειρές στην πύλη επιβίβασης: Για επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης/2 χειραποσκευές και για επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης/1 χειραποσκευή μόνο.
Ε5. Πόσο κοστίζει η προτεραιότητα επιβίβασης και πώς μπορεί να προστεθεί στις κρατήσεις;
Α. Κοστίζει 5€ για αγορά κατά τη διάρκεια της κράτησης της πτήσης. Μπορεί να προστεθεί μετά την κράτηση (με 6€) μέχρι και μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης, μέσω του Ryanair app.
Ε6. Τι ισχύει για τις αποσκευές 15 κιλών;
Α. Το όριο αποσκευών 15 κιλών θα αυξηθεί σε 20 κιλά.
Ε7. Θα μπορούν οι πελάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης να παραδώσουν τη μεγαλύτερη χειραποσκευή τους στο γκισέ παράδοσης αποσκευών και όχι στην πύλη;
Α. Όχι, όλες οι χειραποσκευές θα πρέπει να μεταφερθούν στην πύλη επιβίβασης, όπου η μεγαλύτερη θα παραδωθεί χωρίς χρέωση.
Ε8. Τι ισχύει για κρατήσεις που έγιναν πριν την ισχύ της νέας πολιτικής;
Α. Η νέα πολιτική αποσκευών θα ισχύει από 1 Νοεμβρίου, και θα αφορά όλες τις κρατήσεις που έγιναν πριν και μετά την 1 Νοεμβρίου και πτήσεις μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ε9. Τι ισχύει σε περίπτωση που επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης αρνηθούν να παραδώσουν την χειραποσκευή τους στην πύλη;
Α. Δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν (χωρίς επιστροφή χρημάτων).
Ε10. Τι ισχύει για επιβάτες με βρέφη; Μπορούν να μεταφέρουν μια επιπλέον τσάντα;
Α. Ναι. Οι επιβάτες με βρέφη μπορούν να μεταφέρουν μια μικρή τσάντα βρέφους (5 κιλών).
Ε11. Γιατί το κόστος κατά 10€ το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και σε πτήσεις με αυξημένη διάρκεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;
Α. Το επιπλέον κόστος των 10€ αντιπροσωπεύει τα αυξημένα κόστη διαχείρισης των πρόσθετων αποσκευών κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων περιόδων.
Ε12. Θα συνεχίζει να είναι πιο οικονονική η πρόσθεση της αποσκευής κατά τη διάρκεια κράτησης της πτήσης;
Α. Ναι. Η αποσκευή των 20 κιλών θα μειωθεί στην τιμή των 25€ για αγορές κατά τη διάρκεια της κράτησης της πτήσης. Οι αποσκευές που θα προστεθούν μετά την κράτηση ή στο αεροδρόμιο θα κοστίζουν 40€.
Ε13. Πού μπορώ να βρω τα δρομολόγια για τα οποία ισχύει το επιπλέον κόστος;
Α. Τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα και το app της Ryanair με επισήμανση.
Ε14. Τι ισχύει για τους επιβάτες με άδεια μεταφοράς ιατρικών αντικειμένων; Θα μπορούν να τα μεταφέρουν στην καμπίνα;
Α. Ναι, εφόσον έχουν επικοινωνήσει με την ειδική γραμμή βοήθειας εκ των προτέρων και συμφωνούν με όλους τους όρους της ειδικής ομάδας βοήθειας.


http://www.trelokouneli.gr/prosochi-ryanair-allazi-politiki-gia-tis-chiraposkeves/
http://jonjonred.blogspot.gr/2017/09/ryanair.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...