Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Η Πειραιώς πούλησε στην Olympia – Virtus την Avis Rent a Car

Μεταβιβάστηκε το 100% των μετοχών

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» («Olympic»), η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα,σε κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών «Olympia Group SA» και «Virtus International Partners LP», υπό τον όρο της οριστικοποίησης της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει ήδη επί της ουσίας συμφωνηθεί.
Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικές και λοιπέςεγκρίσεις, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το τίμημα για τη Συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 80,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 318,1 εκατ. ευρώ για την Olympic και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά.
Η Συναλλαγή, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξη για την Τράπεζα.
Ο Όμιλος Olympia είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος με πολυσχιδή δραστηριότητα που περιλαμβάνει μια σειρά εταιρειών στηνελληνική αγορά, όπως τα Public, τις Sunlight και Westnet, τις Softone και Metis, καθώς και την Play (εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας), την Aasa, εταιρεία χορήγησης καταναλωτικών δανείων (στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης), και την Tollerton Investments στην Κύπρο.
H Virtus International Partners LP είναι διαχειριστής του «VirtusSouth European Fund», που επιδιώκει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Η Citigroup Global Markets Ltd ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι δικηγορικές εταιρείες «Ποταμίτης Βεκρής Law Firm» και «Norton Rose Fulbright»ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή.

http://www.news.gr/oikonomia/article/676728/polisi-tou-100-tis-olympic-apo-tin-pireos.html
 http://naigr.blogspot.gr/2017/09/olympia-virtus-avis-rent-car.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...