Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Καρκινογόνα δημητριακά, όσπρια και ζυμαρικά στα σουπερμάρκετ

Η επικίνδυνη ουσία εντοπίστηκε σε πολλές κατηγορίες τροφίμων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά

Συναγερμό έχει σημάνει στον ΟΗΕ μετά τα αποτελέσματα ερευνών που εξέδωσε μια ΜΚΟ, για την παρουσία καρκινογόνου ουσίας σε δεκάδες είδη προϊόντων καθημερινής διατροφής που υπάρχουν σε ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ.
Υπολείμματα γλυφοσάτης, μιας ουσίας που έχει χαρακτηριστεί ως «πιθανόν καρκινογόνα» από μια υπηρεσία του ΟΗΕ, βρέθηκαν σε δημητριακά για το πρόγευμα, σε όσπρια και σε ζυμαρικά, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Generations Futures.
Από τις αναλύσεις αυτές ωστόσο δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση του ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) που αφορά τα υπολείμματα των ζιζανιοκτόνων.
«Βρέθηκαν υπολείμματα σε περισσότερα από τα μισά δείγματα», ανέφερε ο Φρανσουά Βεϊγερέτ, ο εκπρόσωπος και διευθυντής της μκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Τα 16 από τα 30 δείγματα περιείχαν γλυφοσάτη, δηλαδή το 53,3%», σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης.
Στο κείμενο αυτό πάντως δεν εξετάζεται ο κίνδυνος για την υγεία από την έκθεση στη γλυφοσάτη, μια ουσία που περιέχεται στο Roundup, ένα από τα βασικά προϊόντα της εταιρείας Monsanto.
«Προφανώς, δεν υπάρχει κίνδυνος οξείας δηλητηρίασης όμως γνωρίζουμε ότι η έκθεση σε ένα καρκινογόνο προϊόν μαζί με άλλα, σε άλλους περιβαλλοντικούς τομείς, επί χρόνια και χρόνια, δεν είναι καθόλου καλή είδηση για την υγεία των ανθρώπων», συνέχισε ο Βεϊγερέτ.
Τα προϊόντα που αναλύθηκαν (ζυμαρικά, μπισκότα, φακές, καρότα και άλλα) είχαν όλα αγοραστεί από το σουπερμάρκετ. Μόνο δύο από τα 7 δείγματα των ζυμαρικών περιείχαν γλυφοσάτη, ενώ η ουσία εντοπίστηκε σε 7 από τα 8 πακέτα των δημητριακών για το πρόγευμα.

 http://www.news.gr/kosmos/article/701843/karkinogona-dimitriaka-ospria-ke-zimarika-sta-soupermarket.html
 http://greekto.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...