Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Στο «σφυρί» η Cyta Hellas καλούνται νομικά πρόσωπα ή κοινοπραξίες να δείξουν το ενδιαφέρον

Όταν η κυπριακή Cyta μπήκε το 2007 στην ελληνική αγορά δεν φανταζόταν ότι θα ξεσπούσε σε λίγο η τέλεια καταιγίδα.


Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία το δίκτυο οπτικών ινών της Cyta στην Ελλάδα φέρεται να ξεπερνάει τα 1.200 χιλιόμετρα και οι συνδρομητές της, στον ελλαδικό χώρο, να βρίσκονται στα επίπεδα των 300 χιλιάδων στοιχείο που την κατατάσει στην πέμπτη θέση πίσω από Cosmote, Vodafone, Forthnet και Wind.

Τα μεγέθη του 2016 θέλουν την Cyta Hellas να εμφανίζει μειωμένο τζίρο στα 91 εκατ. ευρώ (από 108 εκατ. ευρώ το 2015) και τις ζημιές προ φόρων να εκτοξεύονται στα 19 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ την περασμένη χρήση. Μη έχοντας καταφέρει να παρουσιάσει ούτε μία κερδοφόρα χρήση από το 2007 οι συσσωρευμένες ζημίες της Cyta Hellas έχουν φθάσει πλέον τα 165 εκατ. ευρώ.

Κάπως έτσι την Τρίτη με καταχώρηση σε ελληνική εφημερίδα και στους Financial Times καλούνται νομικά πρόσωπα ή κοινοπραξίες να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της Cyta Hellas. Η πρόταση, η οποία πρέπει να κατατεθεί έως τις 27 Σεπτεμβρίου, είναι μη δεσμευτική για τους ενδιαφερόμενους και αφορά στην απόκτηση του συνόλου ή μέρους του μεριδίου της εταιρείας.

Δύο οι ενδιαφερόμενοι
Κατά το παρελθόν τόσο η Vodafone όσο και η Wind είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά της Cyta. Στην περίπτωση που,δεν υπάρξουν εκπλήξεις και, η μάχη δοθεί μεταξύ Vodafone και Wind. O «νικητής» θα πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα της προσπάθεια του να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση.


http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/business-news/173426/sto-sfyri-i-cyta
http://naigr.blogspot.gr/2017/09/cyta-hellas.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...