Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Δύο σπίτια πληρώνουν με τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες

Σε διάστημα ακόμα και τριάντα ετών

Δύο φορές την αξία του σπιτιού τους καλούνται να πληρώσουν σε διάστημα ακόμα και 30 ετών οι ιδιοκτήτες ακινήτων!
Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αποτελούν τον φθινοπωρινό εφιάλτη εκατομμυρίων ιδιοκτητών, μπαίνοντας δίπλα δίπλα με τα συμβόλαια αγοράς των ακινήτων αποκαλύπτουν περιπτώσεις φορολογουμένων που μπορεί να αγόρασαν το σπίτι τους σε τιμές «σκοτωμένες», αλλά θα κληθούν τα επόμενα χρόνια να το πληρώσουν διπλό.
Το παράδειγμα φορολογουμένου ο οποίος αγόρασε τον περασμένο Μάρτιο διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Ζωγράφου έναντι 10.000 ευρώ είναι χαρακτηριστικό. Το σπίτι, 70 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, έχει δύο προσόψεις, είναι παλιό, του 1966, αλλά ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται έχει τιμή ζώνης 1.250 ευρώ.
Η αντικειμενική του αξία, με βάση πλασματικές τιμές, ανέρχεται στα 87.500 ευρώ. Κανένας σήμερα, με χιλιάδες ακίνητα να βρίσκονται απούλητα για χρόνια, τις τιμές να βρίσκονται υπό διαρκή συμπίεση ιδίως ενόψει ενός σαρωτικού κύματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την Εφορία να χτυπά την πόρτα κάθε λίγο, δεν θα επιχειρούσε να πουλήσει το ακίνητο στο ύψος της αντικειμενικής του τιμής. Επειτα από αλλεπάλληλες προσαρμογές του τιμήματος πώλησης (προς τα κάτω) το συμβόλαιο έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο στα 10.000 ευρώ και ενσωματώνεται στο Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.
Ο ΕΝΦΙΑ δεν αφορά τον νέο ιδιοκτήτη του για φέτος. Του χρόνου θα λάβει τον λογαριασμό δεδομένου ότι ο φόρος ακινήτων υπολογίζεται με βάση την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογουμένου την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους. Το ραβασάκι γράφει 266,82 ευρώ. Σε 37 χρόνια, αν δεν αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου θα έχει πληρώσει δύο φορές την αξία του σπιτιού του όπως αποτυπώθηκε στο συμβόλαιο.

http://www.news.gr/oikonomia/article/676674/dio-spitia-plironoun-me-ton-enfia-i-idioktites.html
http://naigr.blogspot.gr/2017/09/blog-post_1.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...