Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Στον... αέρα το F-35 της Locheed Martin! - Ν.Τραμπ: «Πολύ ακριβό το πρόγραμμα !

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Προς ακύρωση (;) η σημαντικό περιορισμό οδεύει το περιβόητο πρόγραμμα του F-35 αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «έχει τεράστιο κόστος και θα ζητήσω απο την Boeing προσφορά για ένα  αντίστοιχο F-18 Super Hornet»!
Την δήλωση την έκανε , μέσω του λογαριασμού του στο Twitter εννοώντας ότι αναζητεί μια πιο συμφέρουσα οικονομικά πρόταση για τις ΗΠΑ αλλά και υποννοώντας ότι το κόστος «ξέφυγε» αδικαιολόγητα.
Το πολύ υψηλό κόστος της παραγγελίας της Lockheed Martin, υπολογίζεται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια και τον οδήγησε να ζητήσει από την Boeing μια προσφορά για την κατασκευή μαχητικών τύπου F-18 Super Hornet για να τα αντικαταστήσει.
«Δεδομένου του τεράστιου κόστους και του κόστους λειτουργίας των F-35 της Locheed Martin, ζήτησα από την Boeing να τιμολογήσει ένα αντίστοιχο F-18 Super Hornet», έγραψε το βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς το κόστος μπορεί συνολικά να φτάσει και το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. 
Η παράδοση των αεροσκαφών στις ΗΠΑ έχει καθυστερήσει περίπου πέντε χρόνια. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, η Lockheed Martin έλαβε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας 1,3 δισ. δολάρια προκαταβολή για τα μαχητικά αυτά, «προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοσή τους», με το υπουργείο τότε να δηλώνει πως η σύμβαση με την εταιρεία επανεξετάζεται.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το F-35 των Ισραηλινών κοστίζει 200 εκατομμύρια δολάρια το ένα! Βέβαια οι Ισραηλινοί ενσωματώνουν δικά τους συστήματα αλλά και πάλι το κόστος είναι δυσθεώρητο.
Αυτός είναι και ο λόγος που το ελληνικό ΥΠΕΘΑ αιτήθηκε χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ για να αγοράσει 20 F-35
H απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να αιτηθεί χρηματοδότηση στις ΗΠΑ για την απόκτηση μιας Μοίρας stealth μαχητικών (20 μονάδες) F-35 Lightning II, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 της ΠΑ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στο περιοδικό PRONEWS, υπαγορεύθηκε, εκτός από την επιχειρησιακή πραγματικότητα και από την οικονομική λογική: 
Μόνο με χρηματοδότηση μπορούν να προχωρήσουν τα μείζονα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμων, πλην την ολοκληρωτική απαξίωσή τους περί τα τέλη της δεκαετίας και η πηγή ειναι επίσης μία από την στιγμή που οι όλες οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες επιμένουν να αρνούνται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.
Στην ΠΑ έχουν εντυπωσιαστεί και θορυβηθεί από τις επιδόσεις των F-35 στις ασκήσεις της USAF και μάλιστα σε αποστολές αέρος-αέρος και όχι αέρος-εδάφους στις οποίες υποτίθεται ότι το αεροσκάφος αποδίδει το 100% των δυνατοτήτων του.
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει προκαταρκτικές άτυπες συζητήσεις με με την Lockheed Martin που κατασκευάζει τα F-35.
Ο πρόεδρος της Boeing Ντένις Μουίλενμπεργκ επισκέφτηκε την Τετάρτη τον νέο πρόεδρο στο θέρετρο Mar-A-Largo του Τραμπ στη Φλόριντα δηλώνοντας ότι το οικονομικό κόστος των 4 δισεκατομμυρίων του προγράμματος του προεδρικού αεροσκάφους θα επανεξεταστεί: «Η Boeing θα υλοποιήσει το πρόγραμμα με χαμηλότερο κόστος... Θα διασφαλίσουμε ότι θα έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό, με οικονομικά διαχειρίσιμο κόστος», δήλωσε και πρόσθεσε: «Διαβεβαίωσα προσωπικά τον εκλεγμένο πρόεδρο εκ μέρους της Boeing».
Η Lockheed Martin υπολογίζει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος εκτέλεσης της συγκεκριμένης παραγγελίας με τις ΗΠΑ θα διατηρήσει 38.900 θέσεις εργασίας μόνο στο Τέξας και περίπου 10.000 στο Κονέκτικατ. 
Η μετοχή της Lockheed πάντως έπεσε 2%, ενώ της Boeing ανέβηκε κατά 0,67%, αμέσως μετά το tweet του Τραμπ. 
Φυσικά όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς μια ακύρωση του προγράμματος «τινάζει» και την τουρκική παραγγελία για 100 αεροσκάφη του τύπου με τα πρώτα να ξεκινούσαν πτήσεις στο Αιγαίο το 2018!
 http://www.pronews.gr/portal/20161223/defencenet/aeroporika-systimata/34/ston-aera-f-35-ntramp-akyrono-programma-kai-zitisa-apo

http://kafedakigr.blogspot.com/2016/12/f-35-locheed-martin.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...