Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ραχάντ Χουσεΐν: Η μεγάλη κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν λύνει τη σιωπή της...

Η ημέρα της εκτέλεσης δια απαγχονισμού του Σαντάμ Χουσεΐν είναι βαθειά χαραγμένη στην ψυχή της Ραχάντ...
της μεγάλης κόρης του επί 24 χρόνια ηγέτη του Ιράκ.

Δέκα χρόνια μετά, η Ραχάντ Σαντάμ Χουσεΐν μιλά, για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του πατέρα της, στο CNNi, τόσο για το πώς η ίδια βίωσε την ημέρα της εκτέλεσης του πατέρα της, όσο και για το πώς βλέπει τις εξελίξεις που διαμορφώνουν την σύγχρονη ιστορία, παγκοσμίως.

Η ίδια θυμάται ότι εκείνο το πρωινό του Δεκεμβρίου, πριν από δέκα χρόνια, είδε μαζί με την αδελφή της και τα παιδιά τους, στην τηλεόραση στο σπίτι τους στο Αμμάν, τον πατέρα της να οδηγείται στην αγχόνη από ανθρώπους που είχαν καλυμμένα με κουκούλες τα πρόσωπά τους. Ο ίδιος ο Σαντάμ είχε αρνηθεί να φορέσει κουκούλα και παρέμενε ψύχραιμος καθώς η αγχόνη περνούσε στον λαιμό του, όχι όμως και οι κόρες του, οι οποίες ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η ιρακινή τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση και δεν έδειξε ποτέ τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν, όμως λίγο αργότερα 'κυκλοφόρησε' βίντεο από κάμερα κινητού τηλεφώνου στο οποίο είχε καταγραφεί η στιγμή του θανάτου του.'Δεν είδα ποτέ αυτή τη στιγμή και αρνούμαι να τη δω', λέει η Ραχάντ αναφερόμενη στο συγκεκριμένο βίντεο και προσθέτει: 'οι λεπτομέρειες του θανάτου του είναι άσχημες και προκαλούν πόνο. Ήταν όμως ένας έντιμος θάνατος'.Στην τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο CNNi, από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας όπου έχει βρει άσυλο από το 2003, αναφέρει ότι η ίδια, οι αδελφές της, τα παιδιά τους, όλοι όσοι αγαπούσαν τον Σαντάμ Χουσεΐν, νιώθουν περηφάνια για τον θάνατό του.Η Ραχάντ κατηγορεί τις ΗΠΑ για το χάος που προκλήθηκε στην πατρίδα της, αλλά μιλά και για τον Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα είναι διαφορετικός από τους προκατόχους του.

'Αυτός ο άνθρωπος μόλις αναδείχθηκε στην εξουσία... Αλλά από ό,τι φαίνεται διαθέτει υψηλό επίπεδο πολιτικής ευαισθησίας, κάτι που τον διαφοροποιεί σημαντικά από τον προκάτοχό του. Έβγαλε στο φως τα λάθη των άλλων όσον αφορά στο Ιράκ, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη στην πατρίδα μου, αλλά και στον πατέρα μου', λέει η Ραχάντ για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε χαρακτηρίσει τον Σαντάμ Χουσεΐν 'αποτελεσματικό στο να εξοντώνει τρομοκράτες'.

Η Ραχάντ Χουσεΐν δηλώνει αποστασιοποιημένη από την πολιτική και την υποστήριξη ομάδων ή κομμάτων, όμως έχει κατηγορηθεί τόσο για τη στήριξή της στο -εκτός νόμου πια- κόμμα Μπαθ, όσο και στον ISIS.

'Δεν έχω καμία σχέση με τον ISIS ή άλλη εξτρεμιστική ομάδα', ξεκαθαρίζει στο CNNi, εξηγώντας πως η ιδεολογία της οικογένειάς της δεν έχει καμία ομοιότητα με τέτοιες ομάδες. 'Τρανή απόδειξη, το γεγονός ότι αυτές οι ομάδες απέκτησαν δύναμη στο Ιράκ όταν τελείωσε η περίοδος διακυβέρνησής μας και εγκαταλείψαμε τη χώρα', σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή της η Ραχάντ μιλά τρυφερά για τον πατέρα της, λέγοντας πως για κάποιους ήταν δικτάτορας, όμως για την ίδια ήταν 'ένας ήρωας, θαρραλέος, μαχητής, αγαπούσε την πατρίδα του και ήταν σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους'.

http://www.msn.com/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/12/blog-post_1248.html
 http://kafedakigr.blogspot.com/2016/12/blog-post_74.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...