Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Έξοδος για ποτό; 7 συμβουλές που πρέπει να διαβάσεις πριν πιεις αλκοόλ

Συμβουλή 1η: Δεν παίρνεις αμάξι

Απλά, όρισε τον νηφάλιο οδηγό της παρέας ή έστω φρόντισε να...
έχεις μαζί σου τηλέφωνο και χρήματα για ταξί.


Συμβουλή 2η: Φάε κάτι από πριν

Θα ακουστούμε σαν την μαμά σου αλλά αλκοόλ δεν πίνουμε ποτέ με άδειο στομάχι. Φρόντισε να έχεις φάει πριν την έξοδό σου, φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως τυριά και κρέας, τα οποία μειώνουν τη δυνατότητα απορρόφησης του αλκοόλ στον οργανισμό.

Συμβουλή 3η: Πίνε αργά αργά

Απόλαυσε το ποτό σου αργά. Υπολόγισε ότι για να αποβάλεις το αλκοόλ από τον οργανισμό, χρειάζεσαι τόσες ώρες, όσα και τα ποτά που ήπιες. Και καλό είναι επίσης να γνωρίζεις ότι κάποια αλκοολούχα ποτά περνούν στο κυκλοφορικό σου πιο γρήγορα από άλλα. Για παράδειγμα τα ανθρακούχα ποτά, όπως η σαμπάνια, απορροφούνται πιο γρήγορα από τα μη-ανθρακούχα.
Επιπλέον, ο μεταβολισμός, δηλαδή η πέψη, του αλκοόλ γίνεται στο ήπαρ, όπου υπάρχουν ένζυμα που το διασπούν. Το ήπαρ μπορεί να μεταβολίζει ένα ποτό (μερίδα εστιατορίου ή μπαρ) την ώρα. Όταν κάποιος πίνει με πιο γρήγορο ρυθμό, ο οργανισμός του αδυνατεί να μεταβολίσει το αλκοόλ, με συνέπεια να συσσωρεύεται η περιττή ποσότητα στο αίμα και στους ιστούς έως ότου μπορέσει το ήπαρ να την μεταβολίσει – και αυτή η συσσώρευση είναι που μας μεθάει.

Συμβουλή 4η: Μάθε τα όρια σου

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και με διαφορετικές αντοχές. Ανάλογα με το βάρος, την ηλικία, το φύλο, τις συνήθειές σου στο αλκοόλ αλλά και την κατάσταση υγείας σου, θα πρέπει να βάζεις εσύ τα όριά σου.

Συμβουλή 5η: Πίνε συχνά νερό

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό παράλληλα με το ποτό σου. Έτσι περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ και παραμένεις ενυδατωμένος. Μπορεί να γλιτώσεις και το hangover της επόμενης ημέρας.

Συμβουλή 6η: Μην αφήνεις το ποτό από τα χέρια σου

Φρόντισε να μην αφήνεις ποτέ το ποτό σου εκτεθειμένο. Δεν θα θελες να μπερδευτεί με κάποιου άλλου, ούτε να ζήσεις, έστω και χωρίς να το θυμάσαι, όλα όσα είδες στην ταινία Hangover.

Συμβουλή 7η: Όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες για αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν απορροφάται από το αίμα με τον ίδιο ρυθμό. Διαφέρει ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την διάθεση και το επίπεδο κούρασης.


 http://www.shape.gr/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/12/7_95.html 
 http://kafedakigr.blogspot.com/2016/12/7.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...