Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε η Δήμητρα Βούλγαρη ύστερα από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας.

Σημειωτέον ότι η ίδια επέλεξε να μην είναι παρούσα κατά την αναγγελία της ποινής, ενώ περίπου στις 02:00 ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, πέρασε την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, όπως αναφέρει το arcadiaportal. 

Ακόμη, η γνωστή σε όλο το πανελλήνιο ως «μαύρη χήρα» καταδικάστηκε σε 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση τυχών ποινικής ευθύνης-συμμετοχής στον Π.Α., τον φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος.

Το χρονικό της δολοφονίας 
Σεξ, απιστία, προδοσία και αίμα είναι τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης που σόκαρε όχι μόνο την τοπική κοινωνία της επαρχιακής κωμόπολης της Πελοποννήσου, αλλά το πανελλήνιο. Ουδείς πίστεψε το αρχικό σενάριο που εξέτασε η αστυνομία, περί αυτοκτονίας του 42χρονου πλοιάρχου Αθανασίου Λάμπρου τον Δεκέμβριο του 2014. Πώς θα μπορούσε να πυροβολήσει δύο φορές κατά του εαυτού του, τη μία φορά στο θώρακα και τη δεύτερη στο κεφάλι; Και γιατί να είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν όλοι οι κάτοικοι μιλούσαν για ένα χαμογελαστό και αισιόδοξο άνθρωπο, οικογενειάρχη και πατέρα ενός 10χρονου κοριτσιού;

Σύντομα οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, αλλά και στο φιλικό. Η Κοιλάδα Αργολίδας βοούσε για τις κακές σχέσεις που διατηρούσε το θύμα με τη σύζυγό του. Τους τελευταίους μήνες ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για απιστία, ενώ δεν έλειπαν και τα περιστατικά βίας. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, στο παρελθόν η κατηγορούμενη επιτέθηκε στον σύζυγό της με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο χέρι, ενώ εκείνος στην προσπάθειά του να αμυνθεί, την απώθησε βίαια πάνω στην τζαμαρία με αποτέλεσμα η γυναίκα να χτυπήσει στην πλάτη. Σε άλλο χρόνο, το θύμα ενώπιον τρίτων προσώπων, είχε απειλήσει την σύζυγό του ότι θα την σκοτώσει κρατώντας περίστροφο, το ίδιο από το οποίο επήλθε ο θάνατός του, όμως συγγενής της κατηγορουμένης απέδωσε το περιστατικό σε «κρύα πλάκα».

Όλα τα παραπάνω περιστατικά που περιγράφονταν στην ογκωδέστατο δικογραφία, ήταν απλά οι οιωνοί μίας τραγωδίας που δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Ίσως για αυτό οι εκκλήσεις της κατηγορουμένης στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ», όπου ζητούσε να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της, δεν είχαν πείσει παρά ελάχιστους, ενώ σε άλλη τηλεοπτική της συνέντευξη είχε πει ότι θα έφτανε και στο φεγγάρι για να τους βρει. Ακόμη και στην κηδεία, συγγενής από το σόι του θύματος είχε επιτεθεί φραστικά στην μαυροντυμένη χήρα κατηγορώντας ότι «τον έφαγε». Από τις 8 Δεκεμβρίου του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, οπότε και «έσπασε» και ομολόγησε έπειτα από κατάθεση 16 ωρών, κατηγορείται ότι έπαιζε ένα καλοστημένο θέατρο.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου ήταν καταπέλτης για την Δήμητρα Βούλγαρη. Η κατηγορούμενη περιγράφεται ως «άτομο ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο, επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας το θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις δέκα ετών κόρη τους». Απόδειξη της σκληρότητάς της καταγράφεται το γεγονός, ότι μετά τον πρώτο πυροβολισμό στη μαστική χώρα, η οποία κατά το πόρισμα της νεκροψίας δεν ήταν άμεσα θανατηφόρα, έδωσε τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και την παρουσία της στις Αρχές προσπαθώντας να αποκρύψει και να αλλοιώσει στοιχεία της έρευνας «προκειμένου να απομακρύνει τις υποψίες από την ίδια, ακόμα και με την προσπάθεια χειραγώγησης των οικείων της και της οικιακής βοηθού ή την ενοχοποίηση τρίτων προσώπων».

Τα μοιραία λάθη και η μαρτυρία που έδειξε την εμπλοκή μοιραίας γυναίκας

Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει, λένε οι έμπειροι αστυνομικοί. Και στην περίπτωση της δολοφονίας του πλοιάρχου τα λάθη της κατηγορούμενης συζύγου του ήταν ορατά και οι αντιφάσεις πολλές. Αρχικά η μαρτυρία που έστρεψε τις έρευνες της αστυνομίας σε κάποια γυναίκα, ήταν η μαρτυρία ενός προσώπου από το συγγενικό περιβάλλον, το οποίο βρέθηκε κοντά στο σπίτι όπου βρέθηκε το θύμα, το μεσημέρι της μοιραίας ημέρας. Όπως είπε στις αρχές, άκουσε έναν άνδρα, τη φωνή του οποίου αναγνώρισε ως του θύματος, να ουρλιάζει «θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω» και αμέσως μετά μια γυναικεία φωνή, που δεν αναγνώρισε, να κλαίει σπαρακτικά με αναφιλητά, σαν να παρακαλεί τον παθόντα. Αμέσως μετά άκουσε αγκομαχητά, σαν να παλεύουν άνθρωποι και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έναν πυροβολισμό, μια αντρική κραυγή «ωωχ» και έπειτα από 30 με 40 δευτερόλεπτα ένα δεύτερο πυροβολισμό, τον οποίο ακολούθησε απόλυτη ησυχία. Τα ανωτέρα είχε παραλείψει συνειδητά να καταθέσει στην αρχική εξέτασή του από τις Αρχές, φοβούμενος ότι θα μπλέξει με τα δικαστήρια. Τα είχε όμως εκμυστηρευτεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, όπου βρέθηκε ο 42 χρονος. Δίπλα στο θύμα οι αστυνομικοί εκτός από το περίστροφο μάρκας M&RINCCARDNER MASS USA, βρήκαν και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 23 εκατοστών. Και τα δύο ανήκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Ο τόπος στον οποίο βρέθηκε το θύμα, δηλαδή στο σπίτι και συγκεκριμένα στην αυλή ενός φίλου του ζευγαριού, έπαιξε κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Τόσο το θύμα, όσο και η κατηγορούμενη είχαν κλειδιά και επισκέπτονταν συχνά το σπίτι, στο οποίο κάποιες φορές διανυκτέρευαν, ακόμη και εν απουσία του ιδιοκτήτη. Μάλιστα η Βούλγαρη τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια συνόδευε την οικιακή βοηθό που προσέφερε υπηρεσίες καθαριότητας στο ξένο σπίτι, ενώ συνήθως της κατέβαλλε και την αμοιβή για λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Παρ΄ όλα αυτά η κατηγορούμενη φέρεται να ζήτησε από την οικιακή βοηθό να δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι τη μετέφερε πάντα το θύμα και όχι η ίδια.

Ένα άλλο στοιχείο που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, ήταν το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το οποίο δεν αποχωριζόταν από κοντά του ακόμη και την ώρα του ύπνου. Μάλιστα περίπου μία ώρα πριν εντοπιστεί βαριά τραυματισμένος, είχε δεχθεί μήνυμα από άλλη γυναίκα, το οποίο θα έκανε κάθε σύζυγο να ανησυχήσει. Το μήνυμα αυτό ήταν σε γνώση της κατηγορουμένης, όπως κατέθεσε μάρτυρας στον οποίο το εκμυστηρεύτηκε. Το κινητό τηλέφωνο πάντως δεν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, αλλά στην οικεία του στην Κοιλάδα. Όταν αστυνομικός συνόδευσε την κατηγορούμενη στην οικία της προκειμένου αυτή να αναζητήσει και να του παραδώσει το κινητό, η κατηγορούμενη δήλωσε ότι δεν το βρίσκει ούτε η ίδια, ούτε η παρευρισκομένη αδελφή της. Όταν όμως κατά τη διαδρομή της επιστροφής προς το αστυνομικό τμήμα του Κρανιδίου, ο αστυνομικός την ενημέρωσε ότι το τηλέφωνο θα βρεθεί σε κάθε περίπτωση με τη χρήση της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, η κατηγορούμενη τηλεφώνησε στην αδελφή της και της ζήτησε να ξαναψάξει ωσότου να το βρει, πράγμα που συνέβη αμέσως και το τηλέφωνο βρέθηκε πριν φτάσουν στο τμήμα.

Το κινητό ήταν απενεργοποιημένο, μέσα στην τσέπη μιας κόκκινης ανδρικής ζακέτας σε δωμάτιο τύπου βεστιάριο. Όπως υποστήριξε η αδελφή της κατηγορούμενης σε ένορκη εξέτασής της, η Δήμητρα Βούλγαρη αρχικά της είπε «αν το βρεις, μην πεις τίποτα και δώσε το σε εμένα». Όμως μετά την προειδοποίηση του αστυνομικού ότι ούτως ή άλλως θα βρεθεί, της είπε «αν βρεις το κινητό και όπου το βρεις, θα πεις ότι το βρήκες στην πολυθρόνα που είναι στο σαλόνι». Η επιμονή της κατηγορούμενης προξένησε εντύπωση ακόμη και στην αδελφή της, την οποία ρώτησε, για να εισπράξει την απάντηση: «Αν σε καλέσουν για κατάθεση, πρόσεξε να πεις ότι το βρήκες στην πολυθρόνα και δίπλα απ΄ αυτό το τσαντάκι του Θανάση, όπως τα αφήνει πάντα ο Θανάσης».

Υποψίες προκάλεσε και η συμπεριφορά της κατηγορούμενης στο Κέντρο Υγείας, όταν ειδοποιήθηκε για το σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της. «Η συμπεριφορά της στο Κέντρο Υγείας ήταν απαθέστατη. Έδειχνε ότι γνώριζε τι είχε συμβεί και δεν αιφνιδιάστηκε με το γεγονός του θανάτου. Το μόνο που άκουσα να λέει είναι, ότι ήθελε τον δικηγόρο της» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας. Σε σοβαρές αντιφάσεις έπεσαν συγγενείς της κατηγορούμενης στην προσπάθειά τους να την τοποθετήσουν σε άλλο χώρο την κατά προσέγγιση ώρα τέλεσης του εγκλήματος.

http://www.pronews.gr/portal/20161221/ellada/dimosia-taxi/67/se-isovia-katheirxi-katadikastike-i-mayri-hira-tis-argolidas

 http://kafedakigr.blogspot.com/2016/12/blog-post_24.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...