Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Αποθηκεύουμε το ψωμί αναλόγως… κατασκευής

Το ψωμί μπαγιατεύει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από τον τύπο ψωμιού που έχουμε αγοράσει...

Το συσκευασμένο ψωμί του τοστ που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, που αναγράφεται στο πακέτο. Κάθε φορά που καταναλώνουμε μια ποσότητα, ξανακλείνουμε τη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Η τυπική φραντζόλα που αγοράζουμε από το φούρνο διατηρείται το πολύ 1 - 2 ημέρες εκτός ψυγείου, λίγο περισσότερο αν τη βάλουμε στο ψυγείο. Για να τη διατηρήσουμε λίγο πιο φρέσκια, την τυλίγουμε σε βαμβακερή πετσέτα, που της επιτρέπει να αναπνέει, ώστε να διατηρήσει την υγρασία της, ενώ παράλληλα την προφυλάσσει από την υπερβολική έκθεση στον αέρα, που θα την ξηράνει. Δεν μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο καιρό, γιατί είναι παρασκευασμένη για να καταναλώνεται αμέσως. Στην κατάψυξη το ψωμί διατηρείται αρκετό διάστημα, οπότε μπορούμε να καταψύξουμε την ποσότητα που θέλουμε την ημέρα της αγοράς.

Αν θέλουμε ψωμί διαρκείας, επιλέγουμε άλλους τύπους, που από κατασκευής «κρατάνε» περισσότερο, όπως με προζύμι. Συμβουλευόμαστε τον φούρναρή μας για τη σύσταση του προϊόντος του και τη διατηρησιμότητά του.

http://www.gastronomos.gr/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/12/blog-post_8718.html
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/12/blog-post_25.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...