Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Deutsche Bank: Απίθανη η επιστροφή του φόβου του Grexit

Ως απίθανο αξιολογεί τον κίνδυνο επιστροφής του φόβου της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τις επόμενες εβδομάδες η Deutsche Bank, εκτιμά ωστόσο ότι, λόγω των διαφορών μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών, θα χρειαστεί ακόμη χρόνος για τη συμφωνία με τους θεσμούς.
«H EKT δεν μπορεί να χαλαρώσει. Κρίνουμε ως απίθανη την επιστροφή του φόβου για Grexit τις επόμενες εβδομάδες. Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν πιθανότατα διάθεση να ανοίξουν εκ νέου το Κουτί της Πανδώρας του Grexit, δεδομένης της συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης και του επικείμενου δημοψηφίσματος για το Brexit», αναφέρει σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα, ενώ επισημαίνει ότι «οι συνεχιζόμενες διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων πιστωτών υποδεικνύουν ότι απομένει ακόμη δρόμος μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία».
Στην ίδια έκθεση, η DB αναφέρεται στα προβλήματα π.χ. της Ισπανίας, τα οποία αποδίδει σε πολιτικό αδιέξοδο και της Ιταλίας, όπου εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα. «Η ΕΚΤ δεν είναι αδύναμη, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει δομικά ζητήματα», τονίζεται και επισημαίνεται ότι τα υψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας στη ζώνη του ευρώ δεν αποτελούν καλό οιωνό για την μελλοντική παραγωγικότητα. «Η απάντηση θα έπρεπε να είναι διαρθρωτικές αλλαγές και περισσότερη συνοχή, αλλά δεν αναμένουμε αξιοσημείωτη πρόοδο σε κανέναν από τους δύο τομείς», προειδοποιεί η τράπεζα και εξηγεί ότι αυτό συνεπάγεται ότι η Ευρωζώνη θα είναι πιο ευάλωτη σε σοκ και εξαρτημένη από τη νομισματική πολιτική».

http://www.trelokouneli.gr/deutsche-bank-apithanh-h-epistrofi-tou-fobou-tou-grexit/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...